01 / 05 / 2024

New York'u emlak piyasasında yakaladık!

New York'u emlak piyasasında yakaladık!

İstanbul, çok sevdiği New York'a benzeme başarısını en fazla emlak piyasasında yakaladı; inşallah sonumuz o piyasa gibi olmaz. Hatırlayın, NewYork'ta krize yaklaşılırken ev fiyatları anormal düzeylere yükselmişti



 EMLAKTA NEW YORK OLDUK
İSTANBUL, çok sevdiği New York'a benzeme başarısını en fazla emlak piyasasında yakaladı; inşallah sonumuz o piyasa gibi olmaz. Hatırlayın, NewYork'ta krize yaklaşılırken ev fiyatları anormal düzeylere yükselmişti ve belki de bu yüzden piyasa birkaç gün içinde çöktü.
Pompei'nin son günlerinde olduğu gibi, emlak piyasasında insanlar basit evlere olağanüstü paralar talep etmeye başladıklarında ben daima korkarım. Bu durum, sona yaklaşılmakta olduğunun bir göstergesidir bana göre.
EMLAKİN TELEVOLECİLERİ
Emlakta bir balon olduğunu ve bunun patlamak üzere olabileceğini yazdığımdan sonra birçok olumlu olumsuz tepki aldım. Yanıldığımı söyleyenler, birçok rakam vererek neden yanıldığımı ve bir balon olmadığını anlattılar.
Bu süreç bana 2001 ekonomik krizi öncesinde yaşadıklarımı hatırlattı. Ben o günlerde 'Dikkat, büyük kriz geliyor'
dedikçe, bazı ekonomistler yine rakamlarla oynamaya başlamışlar ve rakamların krizin geldiğini göstermediğini söylemişlerdi. Ben bu kişilerin neşelerine bakarak onları 'televoleci ekonomistler' olarak adlandırmıştım.
şžimdi görüyorum da yine bazı emlak televolecileri var. Onlar hala 2011 'de daha da büyüyen bir piyasa olacağını rakamlarla anlatıyorlar.
Be bu konularda, yalan söyleyebildiğini bildiğim rakamlara değil içgüdülerime ve gördüklerime inanırım.
Eğer bir şehirde '1+1' apartman dairesine 1.5 milyon dolar istenebiliyorsa ve bunun alıcısı da çıkıyorsa, işler tehlikeli, irrasyonel bir sınıra gelmiş demektir. Neşe iyidir de neşeyi sürekli ve sıhhatli kılmak da gerekiyor.
Habertürk/Serdar Turgut


Geri Dön