30 / 04 / 2024

Niğde Emniyet Müdürlüğü binası taşınıyor!

Niğde Emniyet Müdürlüğü binası taşınıyor!

Niğde Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, Niğde merkezde bulunan ve güvenlik zafiyeti bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının Jandarmanın yanına taşınması için yer tahsisinin ve ihalesinin yapıldığını belirtti.



Niğde Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, ülke genelinde son zamanlarda emniyet müdürlüklerine karşı artan bombalı araçlar sonra Niğde merkezde bulunan ve güvenlik zafiyeti bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının Jandarmanın yanına taşınması için yer tahsisinin ve ihalesinin yapıldığını belirtti.


Niğde Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen; “ Emniyet binası 70 yıllar öncesinde Niğde Emniyet binamız aslında çarşı merkezimizde çok daha dar, daha sonra yanına yapılan bir ek bina olmasına rağmen maalesef günün ihtiyaçlarını karşılamadığı gibi şehirde vatandaşımızın yoğun trafik içerisinde olumsuz yönde bir tıkanıklığa sebebiyet veriyordu. Kaldı ki günümüzde bu terör meselelerinin ön plana çıktığı bugünlerde bir takım emniyet tedbirleri açısından da fiziki olarak bulunduğu konum itibariyle bazı sıkıntılar ve güvenlik zafiyetleri oluşturmaktaydı. Şimdi bildiğiniz gibi hemen Jandarmamızın yan tarafında orada yaklaşık 40-50 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak güzel bir Emniyet Müdürlüğü hizmet binası. Bunun avantajı biliyorsunuz Polis okulumuz orada, Jandarmamız orada ve aynı yerde hemen Aile Sosyal de birçok şey yapılıyor” dedi.


Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının ihalesinin yapıldığını belirten Özegen; “ Emniyet Müdürlüğü binası ihalesi yapıldı, itiraz süreci var. Buranın yaklaşık maliyet değerleri 30 milyon civarında kırımları var tabi ki. 20 milyonun üzerinde bir rakam olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda işin doğrusu biz Niğde’de bu manada bazı sorunlar yaşıyoruz aslında Adliye binasında olduğu gibi. Dere ıslahında aynı şey ihale yapıldı orada aksamalar oluyor. Dolayısıyla Niğde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası hayırlı olsun. Bu şehrin merkezini rahatlatacak, güvenlik zafiyetlerini en aza indirecek bir yer olacak. Ayrıca yeni yapılacak Emniyet binamızın arsa tahsisi yapıldığı gibi ihalesi de yapıldı ve yaklaşık üç yıl içerisinde Emniyet Müdürlüğümüz yeni binasına taşınarak orada halkımız güvenliği için hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.


Niğde Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen; “Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de, tüm terör örgütleriyle ilgili başarılı operasyonların yapıldığını belirterek, kentin gelişimi ve yatırımlarıyla ilgili de çalışmalar sürüyor. Ülke genelinde terör örgütlerine yönelik ciddi operasyonlar yapılıyor ve başarılı sonuçlar alınıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde terörle mücadeleyi sürdürerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Niğde 


Geri Dön