29 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci: İnşaat sektörü ekonominin en önde giden lokomotifidir!

Nihat Zeybekci: İnşaat sektörü ekonominin en önde giden lokomotifidir!

Türkiye'nin en büyük konut projelerini tek çatı altında buluşturuyor. Fuarın dün yapılan açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnşaat sektörümüz bizim için ekonominin en önde giden lokomotifidir" dedi.



Geleceğin yaşam alanları, konut ve iş merkezi projeleri 14 Eylül 2014'e kadar Emlak 2014 Fuarı'nda görücüye çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen fuar, Türkiye'nin en büyük konut projelerini tek çatı altında buluşturuyor. Fuarın dün yapılan açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnşaat sektörümüz bizim için ekonominin en önde giden lokomotifidir" dedi. İnşaat sektörünün Türkiye'nin dünyada parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Zeybekci, dünyanın en büyük 250 inşaat şirketinin 42'sinin Türkiye'den olduğunu, ülkemizin bu rakamla dünyada Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu hatırlattı. 


GELECEĞİN TÜRKİYE'Sİ

İnşaat sektörünü, geleceğin Türkiye'sini inşa etmek adına önemsediklerini ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: "Türkiye'nin tamamında kentsel dönüşüm projeleriyle sağlıklı, modern, güvenilir ve her şeyiyle sosyal donatıları düşünülmüş modern kentler ortaya çıkıyor, biz bunu destekliyoruz, sonuna kadar da desteklemeye devam edeceğiz." Fuarın açılışında konuşan Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov ise son dönemde Tataristan ve Türkiye arasında sıcak işbirlikleri olduğunu, bugün Türkiye'den 5 büyük şirketin Tataristan'da yatırım yaptığını kaydetti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, fuarın Türkiye'ye döviz getirmek 

adına önemli bir adım olmasını temenni etti.


35 BİN YATIRIMCI BEKLENİYOR

200'ün üzerinde projenin sergileneceği fuarı, büyük yatırımcılar, nihai tüketiciler ve yabancı alıcı grupları ziyaret ediyor. 4 gün süren fuarı, 6 bini yurt dışından olmak üzere toplam 35 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Fuarda A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, organize sanayi 

bölgeleri tanıtılacak.


YABANCI İLGİSİ BÜYÜK

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen fuarda, emlak projeleri yok satmıştı. Emlak 2013 Fuarı'na, Suudi Arabistanlı yatırımcılar, ceplerine 500 milyon dolar koyarak gelmişti. Aralarında Bin Ladin, Al Amuodi gibi sektörün öncü gruplarının da yer aldığı firmalar, bu paranın 3 katı ile Emlak 2014 Fuarı'na alım yapmak için geleceklerini bildirdi. Bu yıl da özellikle Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Ürdün, İran ve Rusya'dan dev yatırımcıların fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.



Takvim 


Geri Dön