29 / 04 / 2024

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi!

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi!

ADASO Meclis Üyesi Orhan Murat Avcı, inşaat sektörünün Adana için öneminden bahsetti. Tek başına bütün istihdamın yüzde 7,5'ini karşılayan inşaat sektörünün Adana ekonomisine katkılarını açıklayan Avcı, İnşaat sektörü ekonominin lokomotif dedi...



ADANA'NIN önde gelen inşaat firması temsilcileri 'Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014' konulu bir panel ve ödül törenine katıldılar. Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş'in de katıldığı toplantıda, mortgage ve inşaat sektörünün önde gelen şirketleri bir araya gelirken, sektörün önde gelen firmalarından Halil Avcı Şirketler Grubu plaketle ödüllendirildi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ ÖNEMLİ


Panelde konuşan ADASO Meclis Üyesi Orhan Murat Avcı, inşaat sektörünün  Adana  için öneminden bahsetti. Tek başına bütün istihdamın yüzde 7,5'ini karşılayan inşaat sektörünün Adana ekonomisine katkılarını açıklayan Avcı, bu anlamda sektörün yaşadığı imar sıkıntıları ve müteahhitlerin bu nedenle yaşadığı problemleri anlattı. 


BİRLİKTE BÜYÜYORUZ 


İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğuna dikkati çeken Avcı, Türkiye'nin ciddi bir ivme kazandığı son 10 senede ekonomik büyümenin neredeyse iki katının inşaat sektöründe olduğunu vurguladı. Türkiye, 2013 yılında 4.4 puan büyürken inşaat sektörünün 8 puanla ekonomide başı çektiğini ifade eden Avcı, "Bizim için daha önemlisi, sektör büyürken 200 sektörü de beraberinde büyütmektir" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön