01 / 05 / 2024

Abdullah Torun: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

Abdullah Torun: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun, Adana' nın tekrar eski ihtişamlı günlerine dönebilmesinin AK kadroların işbaşına gelmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Torun: 'İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir' dedi.



AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, il eski Başkanı Ziyaettin Yağcı ve Seyhan Meclis üyesi adayı işadamı Abdullah Ersöz ve Kozan İlçe Belediye Meclis üyesi adayı Zafer Kara ile birlikte  Adana  Müteahhitler Birliği'ni ziyaret eden Abdullah Torun, seçilmesi halinde yapacağı icraatları anlattı. Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından samimi bir şekilde karşılanan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun, 30 Mart yerel seçimlerinin Adana için bir kader seçimi olacağını söyledi. Torun, "Eğer, Adana gerçek anlamda hizmet almak istiyorsa, AK kadroları işbaşına getirmeli. Bu fırsat kaçarsa gerçekten Adana çok şey kaybeder" dedi. 


BU ZİHNİYETLE METRO BORCU BİTMEZ Metro'yu tarif edecek bir söz bulamadığını söyleyen Abdullah Torun, "800 milyon dolar borç var. Bu Adana'nın kamburundan kurtulması gerekiyor, bu zamana kadar iş başında olan zihniyet merkezi hükümet ile düzgün, diyalog kuramadığı için bu borç Ulaştırma Bakanlığı'na devredilemedi. Ankara'da iş bitirecek, tuttuğunu koparacak Belediye Başkanlarının iş başına gelmesi gerekir. Bunun bir örneği  Ankara  ve  İzmir  Belediye Başkanlarıdır. 

Önemli olan Ankara'da bu işin takibini en iyi şekilde yapıp, geADAN MÜTEAHHİTLE 1979 rekli diyalogu kurarak bu borcun kaldırılmasıdır. Bu yapılmaz ise, her ay 150 bin TL zarar eden Metronun borcu ömür boyu bitmez. Eğer Adanalı, belediyeleri AK kadrolara teslim ederse biz bu işi çok kısa sürede çözeriz" diye konuştu. 

Torun, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların maaşlarının ASKİ'den alınan borç para ile ödendiğini de hatırlatarak "3 ay öncesine kadar ASKİ'den alınan borç 230 milyon lira şimdi ne kadar olmuştur bilemiyorum ama böyle bir yönetim anlayışı Türkiye'nin neresinde var çok merak ediyorum" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı ile açıkladığı projelerden de örnekler sunan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun, "En güzel parkları, sosyal alanları, çevre düzenlemelerini gençlerimiz için, kadınlarımız için ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bizler yapacağız. Yerel firmalarla işbirliği yapacağız, bizim işimiz arsa üreteceğiz, Adanalı müteahhitlerimiz ise, yatırımlarını yapacak. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki hedefimiz olan 2023 yılında İstanbul'dan sonra Adana ikinci büyük ekonomisi güçlü kent olacaktır" şeklinde konuştu. 

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.  TOKİ  tarafından başlatılan kentsel dönüşüm inşaatlarında yerli firmalarla işbirliği yapılmasını arzuladıkla- 

¦ rıııı ifade eden Başkan Gürsesli, "Büyükşehir belediye Başkanı seçilmeniz halinde butaleplerimizi dikkate alacağınızı ümit ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" diye konuştu. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön