28 / 04 / 2024

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayışoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak yanıtlaması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Kayışoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Deri Sanayi ve kurulumu devam eden TEKNOSAB'ın yer aldığı Badırga mahallesinde yer alan tarım alanlarının sanayiye açılacağı yönünde bilgiler gelmektedir.''

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1. Badırga mahallesinde yer alan Deri Organize Bölgesi ile TEKNOSAB'ın alanının genişletilmesi söz konusu mudur? 
2. Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var ise planlanan bölge tarım alanı içinde mi kalmaktadır? 
3. Henüz faaliyete geçmemiş bir sanayi bölgesi (TEKNOSAB) için yeni alanlara ihtiyaç duyulması nasıl bir planlama anlayışının ürünüdür? 

Nuran Aydın/Emlakkulisi.com 


Geri Dön