18 / 05 / 2024

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

Asgari ücretli, memur ve emekli aylıklarına gelecek olan zam haberi devamlı gündemde kalıyor. Zam haberleri ile ilgili bütün ilerlemeler vatandaş tarafından takip ediliyor. Son elde edilen bilgilere göre zam haberleri enflasyon farkının açıklanması ile birlikte güncellendi.



ENFLASYON YİNE ARTTI

Enflasyonda enerji ücretlerinin baz etkisi sebebiyle gerileme potasına girmişken 6 aylık enflasyon rakamının ortaya çıktığını söylendi. Muhammed Bayram hem enflasyon rakamına göre hem de ilave sosyal refah payı düzenlemesi ile beraber ceplere daha çok paranın gireceğini açıkladı.

2023 senesinin nisan ayı ile beraber çekirdek enflasyonun yüzde 45,48'e çıktığı görüldü. Mart ayında yüzde 47,36 olarak kayıtlara geçen enflasyonda yükseliş dikkat çekti. Üretici ücretlerinde ise senelik yükseliş yüzdesi 52,11 olarak açıklanırken aylık bazda yüzde 0,81 oranında bir yükseliş kazandı.

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

EMEKLİ VE MEMUR ZAM ORANLARI

Nisan ayı enflasyon farkının açıklanması ile beraber SGK ile Bağ-Kur emeklisi için zam oranları paylaşıldı. Enflasyon farkı 4 ay için açıklanmışken şimdilik zam oranı yüzde 15,21 seviyesine kadar çıktı.

Memur ve memur emeklisi için zam oranı yüzde 13,08'e çıkış gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli aylığı 7 bin 500 TL'nin üstünde olan emeklilerin aylıklarına zammın seçimden sonra yapılacağına dair müjdeyi verdi.


Geri Dön