02 / 05 / 2024

Nissan’dan virüs düşmanı araba!

Nissan’dan virüs düşmanı araba!

Müşterilerinin sürüş deneyimini iyileştirmek için çalışan Japon otomotiv devi Nissan, yeni bir ürün ile adından söz ettirdi. Nissan, ürettiği otomobillerin boya ve iç, dış parçalarında yer alabilecek virüsleri etkisiz hale getiren bir teknoloji geliştirdi.



Korona virüs salgını tehdidi dünyayı henüz terk etmezken yeni salgınların ve yeni virüslerin bulguları her geçen gün artıyor. Önümüzdeki yüz yıl virüslerin insan hayatını olumsuz etkileyeceği görüsü giderek gerçekleşmeye başlarken, virüslere karşı teknoloji geliştirme çabaları da devam ediyor.

Aşılar korona virüs pandemisini frenlese de salgın yayılmaya ve insanları etkilemeye devam ediyor. Bilim insanları ise etkin mücadele için yeni projelerin üzerinde duruyor.

Akıllı sürüşün öncülerinden Japon otomotiv devi Nissan, Tohoku Üniversitesi Eczacılık Bilimleri Fakültesi iş birliğinde yapılan çalışmalar sonucunda virüsleri etkisiz hale getiren bir teknoloji geliştirdi.  

Nissan’ın geliştirdiği bu yeni özellik teknik olarak, virüs yüzeyindeki proteinleri ve diğer maddeleri radikal katalizörler yoluyla oksitliyor, böylece yapısı değişen virüsler de parçalanarak etkisiz hale geliyor.


Geri Dön