02 / 05 / 2024

Nizameddin Aşa: Lüks konut stoku elde patladı!

Nizameddin Aşa: Lüks konut stoku elde patladı!

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa da yabancı yatırımcı talebinin şu anda çok az olduğunu belirterek, talebin de bazı Arap ülkelerinden geldiğini kaydetti...



İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa da yabancı yatırımcı talebinin şu anda çok az olduğunu belirterek, talebin de bazı Arap ülkelerinden geldiğini kaydetti.Aşa, lüks konut stokunun elde patladığını belirterek, 2B arsaları ve kentsel dönüşümden oluşacak arsalarla yeni stok dalgasının da geldiğini kaydetti. Türkiye'nin gayrimenkul yatırımı açısından her zaman güvenilir bir liman olduğunu, ancak piyasadaki disiplinsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade eden Aşa, "Yoksa yatırım, ekonomik beklenti açısından Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı en iyi yatırımdır. Tabii doğru yerden ve doğru kişiden proje almak gerekiyor" diye konuştu. Aşa, 3. Havaalam çevresindeki gayrimenkullere olan ilgiye de değinerek, "Son dönemde yaşanan olaylar o bölgeye olan ilgiliyi azalttı. Her şey şu anda seçime endekslendi. Projenin iptali söylentileri, siyasi yapı, belediye başkanlığı adaylarının söylemleri vatandaşı bekleme sürecine soktu" dedi. 


Para topluyorlar Aşa, birçok inşaat firmasının, yabancılardan konutu teslim edileceğini söyleyerek para topladığını, ancak henüz temelinin bile atmadığmı anlatarak, bundan dolayı da yabancılarda güvensizliğin başladığını söyledi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, seçimlerin ardından sektördeki sorunların yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umduğunu kaydetti. Çelik, kredi maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul sektöründe mevsimsel durgunluğun yaşandığı Aralık-Mart dönemine denk geldiğini belirterek, "Konut sektörünün genellikle toplam cirosunun yüzde 10'u kadarlık işlem gerçekleştiği bu dönemin sonrasında, seçimlerin ardından sorunların yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umuyorum" diye konuştu. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön