28 / 04 / 2024

My Travel Ruslar'a lüks konut satacak!

 My Travel Ruslar'a lüks konut satacak!

Zengin Ruslar'ı Türkiye'ye tatile getiren My Travel, şimdi de onlara lüks konut satacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, "İstanbul Finans Merkezi Ruslar'ı buraya çekecek" dedi



10 yıldır Rusya'da faaliyet gösteren ve zengin Ruslar'ı Türkiye'ye tatile getiren My Travel, Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte lüks konut işine de girdi. Rus milyonerler için lüks konutlar inşa edeceğini belirten My Travel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, "Zengin Ruslar vize almadan gidebilecekleri yerleri tercih eder. Hatta tatile gittiği yerde yatırımı bile düşünür, daha çok finans merkezi konumundaki şehirlere yatırım yaparlar. İstanbul da Uluslararası Finans Merkezi projesiyle şu sıralar zengin Ruslar'ın ilgi alanına girdi. İstanbul Uluslarası Finans Merkezi yapıldıktan sonra İstanbul'a gezmeye geleni bile yatırıma çekecek" şeklinde konuştu. 


Antalya out 

İstanbul'a özel uçaklarıyla gelen müşterilerinin Boğaz'daki otellerde kaldığını ve ortalama 100 bin dolarlık harcama yaptığını söyleyen Gül, "Bin dolarlık yemek yiyip bin dolar bahşiş bırakanlar bile var. Bu kitle daha önce Güney İtalya ve Güney Fransa'ya gidiyordu. Artık Antalya yerine İstanbul'u tercih ediyorlar" dedi. Antalya'daki lüks otellerdeki villaları artık Ruslar'dan çok Azeri, Kazak ve Arap turistlerin kiraladığını söyleyen Gül, "Ruslar Boğaz'ı çok seviyor. Burada lüks hizmetler daha fazla. Bu yüzden şu sıralarda birçoğu Boğaz'da yalı ya da villa satın almak için araştırma yapıyor" dedi. Gül, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra artık sadece tur değil konut satışı da hedeflediklerini anlatarak "Portföyümüzü çok geniş tutmayacağız. Sadece 8-10 firmayla anlaşacağız" dedi. 


Hedef 5 bin zengin turist

GÜL, luxuryturkey.ru isimli siteyle lüks otelden konuta, mücevherden alışverişe kadar her şeyi tek bir portala taşıdıklarını, yakında bu site üzerinden de sipariş almaya başlayacaklarını söyledi. My Travel'ın gelir düzeyi çok yüksek 5 bin turist getirmeyi hedeflediğini belirten Gül, Ruslar'ın hafta sonlarında sörf turizmi için Alaçatı'ya geldiğini de belirtti.


Turist kaldığı oteli satın aldı

Lüks segmentteki turistlerin çok ilginç bir profile sahip olduğunu söyleyen Mustafa Gül, başından geçen bir olayı şöyle anlattı: "Özel uçağıyla Bodrum'a gelen zengin bir Rus, otelde organik kavun bulamadığı için o gün uçağını İstanbul'a gönderip kavun aldırdı. Bir müşterimiz de kaldığı oteli satın almıştı."


Sabah


Geri Dön