01 / 05 / 2024

Nlogo 350 bin TL yatırım bedeliyle yükseliyor!

Nlogo 350 bin TL yatırım bedeliyle yükseliyor!

15 projede 8 bin konut inşa eden Özyurtlar İnşaat 2.519 konutluk 'Nlogo' projesi için düğmeye bastı. Şirket, Esenyurt meydanına giriş-çıkış kapısı olan bölgedeki proje için 350 milyon dolar yatırım yapacak.



Merkez üssü olarak Esenyurt bölgesini seçen Özyurtlar İnşaat 16'neı projesi için çalışmalara başladı. 

Nlogo adı verilen proje, Tulip Gayrimenkul tarafından geliştirilmesi planlanan ancak şirketin mali sorunlar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı arsa üzerinde yer alıyor. Projede 2.519 konut ve 12 bin metrekare ticari birim yer aldığını belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "1 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. 


Söz konusu arsada proje yapacak şirket mali sıkıntı yaşayınca biz devreye girdik. 20 hak sahibinden bazıları ile kat karşılığı anlaşık, bazılarında da arsaları satın aldık" dedi. 


Nlogo'nun ilçenin merkezi bölgesinde yer alığını belirten Özyurt, Esenyurt meydanına giriş çıkış kapısı olarak görülen alanda konumlandıklarına dikkat çekti. 

310 bin metrekare inşaat alanına kurulu proje için 350 milyon dolar yatırım yapan Özyurtlar, ilk etabı 24 ay, projenin tamamını 36 ayda tamamlamayı planlıyor. Nlogo'da ortalama metrekare satış fiyatının 1.850 lira olduğunu söyleyen Özyurt, "Hedefimiz ulaşılabilir fiyatla ev üretmek. Akıllı ev yapıyoruz demek işin makyaj bölümü. 


Bence uygun fiyatlı ev üretmedikten sonra diğer detayların anlamı yok. Türkiye'de lüks konutta arz fazlası yaşanırken, alt gelir grubuna yönelik projelere talep fazla. Bu nedenle bizim projelerimizi yatırımcıdan çok oturumcu seçiyor. Daha boya kurumadan dairelere yerleşiyorlar" dedi. 


Özyurt, proje tamamlanınca metrekare satış fiyatının 3 bin 500 liraya yükseleceğini kaydetti. 10 gün önce tanıtımına başlanan projede 150 daire satışı yaptıklarını belirten Özyurt, projede 40 ila 149 metrekare arasında daire seçenekleri olduğunu söyledi. 

Özyurt, Nlogo'da stüdyo dairelerin 79 bin lira, 1+1 dairelerin 119 bin lira, 2+1 dairelerin 159 bin lira ve 3+1 dairelerin 259 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldığını ifade etti. Bugüne kadar 8 bin konut ürettiklerini söyleyen Özyurt, "Bu işe inşaat malzemeleri tedarikçisi olarak başladık ve hayalim 10 bin konut üretmekti. Bu proje ile 10 bini aşıyorum" dedi. Bu yıl 4 projede 2 bin konutun teslimatı yapacaklarını belirten Özyurt, sonbaharda Gaziantep îbrahimli'de bir konut projesine başlayacaklarını dile getirdi. 


Bayrampaşa'da çalışmalara başladıkları rezidans projesini askıya aldıklarını kaydeden Özyurt, "Yerel yönetimlerden kaynaklanan bir revizyon oldu. Rezidans projemizi otele çevirdik" dedi. 

Sektördeki vergi iadesi konusuna değinen Özyurt, "Yüzde 18 vergi ile mal alan, yüzde 1 ile satan ender sektörlerdeniz. Yüzde 17'yi devlet vergi iadesi adı altında vereceğini beyan ediyor. Şu ana kadar ciddi anlamda vergi iadesi almadık" dedi. 


Ticari Hayat


Geri Dön