11 / 05 / 2024

NT, 10 AVM'de mağaza açacak!

NT, 10 AVM'de mağaza açacak!

Alışveriş merkezlerindeki ilk mağazasını Armonipark'ta açan NT, yıl sonuna kadar AVM'lerde 30 şubeye ulaşacak



Tüketicinin taleplerine göre kendilerini şekillendiren alışveriş merkezlerine (AVM) giyim, beyaz eşya, gıda, mobilyadan sonra kitap ve kırtasiye mağazaları da giriyor. 

AVM'lere girdiklerinde bütün eksikliklerini tamamlayan tüketiciler artık kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını da temin etmiş olacaklar. Türkiye'de ve yurtdışında 8 ülkede 104 mağazası bulunan NT de AVM'lere girme kararı aldı. NT Mağazaları Genel Müdürü Dr. Şeref Zekai Kolak, şu an Sefaköy'deki Armonipark ile Aksaray'daki Kültürpark AVM'de müşteri ile buluştuklarını Starcity ve Malatyapark başta olmak üzere 10 AVM'ye daha gireceklerini açıkladı. Önümüzdeki yıl sonuna kadar ise AVM'lerdeki mağaza sayılarını 30'a ulaştıracaklarını söyledi. Genel Müdür, alışveriş merkezlerine yönelmelerinde cadde mağazacılığında doyuma ulaşmalarının etkisi bulunduğunu belirtti. NT'nin 2009 sonunda 95 olan mağaza sayısı şu an 104'e ulaştı. Yıl sonunda bu rakam 130 olacak. Bu mağazaların 18'i yurtdışında faaliyet gösteriyor. Genel Müdür, açılacak mağazalara alacakları 250 kişi ile toplam istihdam sayısını bin 250 kişiye çıkaracaklarını vurguladı.

2009 yılında krize rağmen son 10 yılın en ciddi büyümesini gerçekleştirdikleri bilgisini veren Kolak, bunu teknolojiye ve istihdamda mühendis önceliğine yaptıkları yatırımlara bağladı. Şirkette 2009'da 120 milyon lira olarak hedeflenen ciro, 136 milyon lira olarak gerçekleşti. 2010 yılının ilk beş ayında da hedeflenen cironun yüzde 10 üzerine çıktıklarını ifade eden Kolak, 60 milyon liralık ciro gerçekleştirdiklerini aktardı. Tüm bu olumlu gelişmelerde 'güven' faktörünün büyük rol oynadığını söyledi.

ÇOCUK BÖLÜMLERİNE ÖZEL İSTİHDAM

Çocuklar için oluşturdukları bölümlerle ailelerin vazgeçilmezleri arasına giren NT Mağazaları, bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. Mağazalardaki çocuklara özgü bölümlerde çalışmak üzere 40'a yakın çocuk geliştirme bölümünden mezun olmuş genç istihdam ettiklerini söyleyen Dr. Şeref Zekai Kolak, böylece daha profesyonel hizmet vereceklerini söyledi. Bu yatırımın meyvelerini de almaya başladıklarını aktaran Genel Müdür, "Birçok müşterimiz çocuk bölümlerinde çalışan görevlilerimizi psikolojik danışman olarak görüyor." diye konuştu. Çocuk bölümlerinde bol bol aktivite düzenleyerek zenginliği daha da artıracaklarını ifade eden Kolak, bu bölümde sergilenen kitaplar için özel heyet oluşturduklarını ve çocuklara zararı olabilecek her türlü yayının bu heyetin filtresinden geçirildiğini aktardı.
Zaman/Arif Bayraktar


Geri Dön