27 / 04 / 2024

Nurol GYO, ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor!

Nurol GYO, ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor!

Çağlayanda TOKİden ihaleyle aldığı Yıldız Teknik Üniversitesi arsası üzerine inşa edeceği ilk projesiyle adını duyuracak olan Nurol GYO, orta vadede net aktif büyüklük itibariyle ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor



Nurol Holdingin 1997 yılında kurup, 1999da halka açtığı Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hedef büyüttü.

Çağlayanda TOKİden ihaleyle aldığı Yıldız Teknik Üniversitesi arsası üzerine inşa edeceği ilk projesiyle adını duyuracak olan Nurol GYO, orta vadede net aktif büyüklük itibariyle ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için de uzun vadede 600 milyon liralık yatırım yapması gereken Nurol GYO, Çağlayan projesine 150 milyon lira yatırarak ilk adımı atacak. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Nurol Holdingin kendi sektörleri içerisinde dünyada yükseğe oynayan şirketleri arasında, gayrimenkul yatırım ortaklığının daha atıl kaldığını belirterek, GYOnun da diğer şirketler içerisinde bir dengeye oturtulması ve holdingin büyüklüğüne yakışır hale getirilmesi kararlaştırıldı dedi.

Yılda iki proje imzası

İnşaat, ticaret ve hizmet, savunma sanayi, finans ve turizm alanlarında var olan Nurol Holdingin iştiraklerinden Nurol GYO için aldığı karara yönelik birtakım projelerin gerçekleştirildiğini ve yakında da faaliyete geçeceğini anlatan Musa Aykaç, şunları söyledi: Yılda en az iki projeye imza atmak gibi bir hedefimiz var. Yalnızca bir proje yapıp onun üzerine yatan bir GYO olmayacağız. Biraz daha özel projeler üretmek gibi bir düşüncemiz var.

İMKBde işlem gören 23 gayrimenkul yatırım ortaklığı arasında 56.8 milyon liralık net aktif büyüklüğü ile 21inci sırada yer alan Nurol GYOnun hedefinin yukarılara sıçramak olduğunu ifade eden Aykaç, Orta vadede net aktif büyüklük itibariyle ilk 5 içerisine oturmayı hedefliyoruz. Bu hedef için 600 milyon liralık yatırım yapılması gerekecek. İlk adımı 150-160 milyon liralık Çağlayan projemizle atmış oluyoruz dedi.

Çağlayan ve Zeytinburnu

Projeler hakkında da bilgi veren Musa Aykaç, İlk proje TOKİden 111 milyon 800 bin liralık teklifle aldığımız Çağlayan projemiz olacak. 6 bin 842 metrekarelik arsaya 160 metrelik kule inşa edeceğiz. İkinci projemizi de hayata geçirmek üzereyiz. Zeytinburnu Ambarlarda İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi (NAKO) ile münhasır kaldık diye konuştu.

Çağlayanın tamamı ofis olabilir

ÇAĞLAYANdaki arazide inşaata bu ay başlayacaklarını, eylül-ekim ayında ise satışa çıkacaklarını dile getiren Musa Aykaç, proje hakkında şunları söyledi: Adalet Sarayına çok yakın bir konumdayız ve E-5e cephemiz var. Tüm bu dinamikleri göz önünde bulundurarak bir proje geliştiriyoruz. Yaklaşık 200 ünite olacak. Ağırlıklı ofis yapacağız, yüzde 70-75 civarında ofis düşünüyoruz. Tamamen ofis bile olabilir. Başta kurgumuz daha farklıydı ancak adliyeler taşındıktan sonra sirkülasyon oluşmaya başladı. Burada günlük 100 bin civarında sirkülasyon olacak. Adliye nedeniyle o sektöre yönelik özel bir çalışmamız olmayacak ancak genel bir satış pazarlama stratejisi izleyeceğiz. Ağırlıklı talebin oradan geleceğini düşünüyoruz. Ofis bloklarını destekleyen küçük bir çarşımız olacak.

20-25 civarında kiralanabilir ya da satılabilir mağazalı dükkanı olacak. Ofislere yönelik hizmet verecek mağazalar olacak. Biz üniteleri seçeceğiz ona göre teklifleri toplayacağız.

Ambarlara konut yapacak

NUROL GYONUN Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlandığını belirten Musa Aykaç, Bu proje için Mesa Mesken, TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul ile birlikte NAKO ya teklif verdik. NAKO yönetim kurulu da münhasırlık verilmesine karar verdi.  232 adet nakliye ambarının hasılat paylaşımı sistemi doğrultusunda, geliştirilmesi açısından başlangıç yapıldı. Sözleşme hazırlıkları başladı. Daha sonra genel kurula aktarılacak diye konuştu.

Gayrimenkul piyasasında TL konuşulacak

MUSA Aykaç, gayrimenkulün önümüzdeki 10 yılda en popüler sektör olacağını belirterek, Gayrimenkul piyasasında artık Türk Lirasının konuşulacağına inanıyoruz. Biz TLye güveniyoruz ve Nurol GYO olarak dolar ve Euro konuşmaktan hoşlanmıyoruz. Fizibilitelerimizi de TL üzerinden gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde yatırımcının yerinde olsam kontratlarımı TL bazına çevirirdim dedi.
Hürriyet


Geri Dön