22 / 11 / 2024
fuzul

Nurol GYO'dan Nurol Tower açıklaması!

Nurol GYO'dan Nurol Tower açıklaması!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Para Dergisi'nin Nurol Tower Projesi'nin kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan habere açıklama getirdi. İşte Nurol GYO'nun açıklaması..




Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Para Dergisi'nin Nurol Tower Projesi'nin kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan haberine karşın açıklamada bulundu. 


Nurol GYO'nun KAP açıklaması;

SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Haber ve Söylentilerin Doğrulanması" başlıklı 9. Maddesine istinaden yapılan açıklamadır.


Para Dergisinin 15 Mayıs 2016 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde, Şirketimize ait Nurol Tower Projesi'ne ilişkin olarak kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimize, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün itibarıyla gelen herhangi bir bildirim yoktur. Ayrıca, Nurol Tower Projesi emsal değerinin üzerinde inşa edilmediği gibi, iddiaların aksine kulede kaçak kat da bulunmamaktadır. Konuya ilişkin yargılama, İdare Mahkemesince yürütülmüş olup, Şirketimiz lehine karar tesis edilmiştir. Nurol Tower Projesinin yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi  (İskan) alınmış ve bu durum 15.02.2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda Kamuoyuyla paylaşılmıştır 

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.






Haber Zaman  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Mecidiyeköy'de inşa ettiği Nurol Tower projesi ile ilgili olarak projede kaçak kat olduğu iddiaları bazı basın organlarında yer aldı. Ayrıca iddialara göre, kulenin emsal değerinden fazla olarak inşa ediliği ve imara aykırı inşa edilen bölümler için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Nurol GYO basında çıkan bu iddialar karşısında KAP'a açıklama yaparak bütün bu iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklama şu şekilde; "Para Dergisi'nin 15 Mayıs 2016 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde, Şirketimize ait Nurol Tower Projesi'ne ilişkin olarak kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimize, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bugün itibarıyla gelen herhangi bir bildirim yoktur. Ayrıca, Nurol Tower Projesi emsal değerinin üzerinde inşa edilmediği gibi, iddiaların aksine kulede kaçak kat da bulunmamaktadır. Konuya ilişkin yargılama, İdare Mahkemesince yürütülmüş olup, Şirketimiz lehine karar tesis edilmiştir. Nurol Tower Projesinin yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi (İskan) alınmış ve bu durum 15.02.2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda Kamuoyuyla paylaşılmıştır." 





Zaman



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul Mecidiyeköy'de E-5 Karayolu'nu kullananlar hemen fark edecektir, çağlayan Adliyesi'nden Boğaziçi Köprüsü'ne ya da ters istikamette giderken tam çağlayan sapağında yüksek bir bina yükseldi. Neredeyse E-5'e bitişik şekilde yükselen bina herkesin dikkatini çekiyor. Şişli ilçe sınırları içinde yer alan bina Nurol'a ait. Bu binanın yerini eskiler hatırlayacaktır. Yıldız Üniversitesi Maden Fakültesi'ne ait bina birkaç yıl önce Nurol Gayrimenkul'e geçmiş, şirket de burayı hem rezidans hem de ofis katlarından oluşan bir blok inşa etmişti. Nurol Tower Mecidiyeköy adıyla yükselen proje ile ilgili geçen hafta ilginç bir bilgi elimize ulaştı. Bu kule emsal değerinin çok üzerinde inşa edilmiş. Neredeyse E-5 hizasından kot verilmiş. Duyduğumuza göre kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş. Bakalım Nurol Towers ile ilgili önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler olacak, bekleyip göreceğiz... 


Para




Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mecidiyeköy'de Nurol GYO tarafından inşa edilen Nurol Tovvers'a suç duyurusu için yeni iddia geldi. Geçen hafta Nurol Towers Mecidiyeköy ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğuna dair haberler çıkmıştı. Halka açık bir şirket olan Nurol GYO tarafından bu konuda Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Para Dergisi'nin 15 Mayıs 2016 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde, Şirketimize ait Nurol Tower Projesi'ne ilişkin olarak kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimize, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bugün itibarıyla gelen herhangi bir bildirim yoktur" deniliyor. Nurol İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam, Taner Kazanoğlu ve Hüseyin Sağ tarafından yapılan suç duyurusunda da özetle, "Şişli 9773 ada eski (1-2) yeni 3 parselde bulunan ve satışa sunulan Nurol Toeer Toplu Konut İdaresi'nin gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardığı, Yıldız Teknik Üniversitesinin İstanbul Çağlayan'daki eski kampüs binasının olduğu 6842 metrekare alana sahip arsaya Nurol Gayrimenkul Yatırım 111.8 milyon TL yapılan ihaleyi kazanmıştır. Projelendirme safhasında inşaatın kot alma noktası E 5 çevre yolundan verilmiştir. Kot verme yetkisi İBB ait İken anlaşılmayacak bir şekilde İlçe belediyesi yetkisine devredilmiştir. Neredeyse binanın on katı sözde kot altındadır. Kot altında kalan katların tamamı şu an inanılmaz rakamlara mağaza olarak kiraya veriliyor. Daha da vahimi Şişli Belediyesi tarafından verilen iskan belgesinden anlaşılacağı üzere toplam inşaat alanı 113 bin metrekare. Arsa İse 6842 metrekare. Yaklaşık 16 emsal. Bu da bir dünya rekoru oldu. 

Taraf

Geri Dön