27 / 04 / 2024

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracına noterden onay!

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracına noterden onay!

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. Borçlanma aracı veya araçlarının ihracı şeklinde revize edildi ve ilgili noter onaylı karar yayınlandı. 



Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) borçlanma aracı ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı. 

400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracı
Nurol GYO yönetim kurulunun, 400 milyon Türk Lirası'na kadar nominal değerde borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin (tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satış suretiyle) ihraç edebilmek üzere aldığı karar ve SPK'ya 4 Haziran 2021 tarihinde yapmış olduğu borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı.

Noterden onay
Yönetim kurulu kararına göre 330 milyon Türk Lirası'na kadar nominal değerde borçlanma aracı veya araçlarının ihracı şeklinde revize edildi ve ilgili noter onaylı karar yayınlandı. 

Nurol GYO'nun noter onaylı kararı:
1. Şirket ana sözleşmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiği "tahvil ve sermaye piyasası aracı niteliğindeki diğer borçlanma senetleri çıkartma" yetkisine istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği'ne uygun olarak 330.000.000,00 (Üçyüzotuzmilyon) Türk Lirası'na kadar nominal değerde, borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin (tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satış suretiyle) ihraç edebilmek üzere SPK'ya' borçlanma aracı ihraç belgesi onayı" başvurusunda bulunulmasına, 

2. Kotasyon için, başta Borsa İstanbul Aş olmak üzere İlgili tüm kurum ve kuruluşlara başvurularda bulunulmasına, izinlerin alınmasını müteakip yasal işlemlerin tamamlanmasına, 

3. Borçlanma aracı veya araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin ihraçlarının gerçekleştirilmesi, bu ihraçlara ilişkin tutar, vade, faiz ve satış şekli dahil tüm koşulların belirlenmesi, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul AŞ.'de işlem görmesi de dahil olmak üzere, gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Tarık Ongun, Nurdoğan Topuz, Nadir Güneş Yıldız ile Mine Sarıoğlu Gün'den herhangi ikisinin yetkilendirilmesine, 

4. İhraç işlemleri süresince başta B.D.D.K., S.P.K., Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ. ve Kamuyu Aydınlatma Platformu olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde başvuruda bulunmak, yazışma, sözleşme ve benzeri belge ve bilgileri tanzim ve imzalamak, bu bilgi ve belgelerin tekemmül ve takibi için; Tarık Ongun, Nurdoğan Topuz, Nadir Güneş Yıldız ile Mine Sarıoğlu Gün'den herhangi ikisinin muştereken yetkilendirilmesine katılanların oybirliği ile karar verildi. 

Nurol GYO'nun KAP açıklaması:
27/05/2021 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulduğu üzere, Şirketimiz yönetim kurulunun, 400.000.000,00 (Dörtyüzmilyon) Türk Lirası'na kadar nominal değerde borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin (tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satış suretiyle) ihraç edebilmek üzere aldığı karar ve SPK'ya 04/06/2021 tarihinde yapmış olduğu borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusu kapsamında, yönetim kurulu kararı 330.000.000,00 (üçyüzotuzmilyon) Türk Lirası'na kadar nominal değerde borçlanma aracı veya araçlarının ihracı şeklinde revize edilmiş olup, ilgili noter onaylı karar ektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dosya için tıklayın


Geri Dön