29 / 04 / 2024

Nurol Tower'ın ruhsatı alındı, inşaatına başlandı!

Nurol Tower'ın ruhsatı alındı, inşaatına başlandı!

Çağlayan'da konumlandırılan Nurol Tower projesi kapsamında ruhsat alındı. İnşasına başlanılan proje kapsamında yakında satışlar da başlanacak...



Çağlayan'daki eski Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 7 dönümlük arazini ocak ayında TOKİ'den 111.8 milyon TL'ye alan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nurol Tower olarak yükselmesini hedefliyor. Şişli Mecidiyeköy Mahallesi 9773 Ada 3 parsel tanımlı arsa üzerinde tasarlanmış bina için 4 Kasım 2011 tarihi itibariyle inşaat ruhsatı alındı ve inşai faaliyet aşamasına geçildi.

Nurol Tower'ın proje detayları ve satış-pazarlama başlangıç tarihi, kısa bir zaman dilimi içerisinde yapılması planlanan basın toplantısı vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

Ofis ya da ev olarak kullanılacak projenin yatırım tutarı 150 milyon dolar olarak belirlendi. 160 metre yüksekliğinde inşa edilecek proje 42 katlı olarak yükselecek.  Projedeki ofislerin alanları 50 metrekare ile 1000 metrekare arasında değişecek.

2014 yılı başında tamamlanacak projenin işletmesini ise Nurol'un işletme alanındaki ortağı Alman RGM'nin yapacağı öğrenildi. Nurol Tower İstanbul'da dikey bir kulede en fazla yeşillendirilen proje konusunda da iddialı olacak. Zemindeki yeşillendirmeler hariç kulede 4 bin metrekareye yakın alan yeşillendirilecek.  

Nurol Tower'ın genel özellikleri:

Çağlayan'daki Adalet Sarayı yanında yükselecek olan Nurol Tower çok yakında İstanbul'un ikonik yapılarından biri olmaya aday. LEED Gold sertifikasına aday projenin bazı özellikleri şunlar:

Maksimum Enerji Verimliliği

Nurol Tower cephesinden çatısına, aydınlatmasından mekanik sistemlerine kadar son teknoloji kullanılarak maksimum enerji verimli bir şekilde tasarlanmıştır. Tamamlandığında Nurol Tower benzer nitelikte binalara göre en az %40 enerji tasarrufunu hedeflemektedir.

Su Ayak İzimizi Azaltıyoruz

Nurol Towerda kullanılan kullanım suyu ve peyzaj sulama sistemlerinde yağmur suyu, gri su geri kazanım sistemlerinin kullanılması ve su verimli armatür seçimiyle binamızda %60 su tasarrufu yapmayı planlamaktayız.

Geniş Yeşil Alanlar

Nurol Towerın tasarımındaki kat bahçeleri, yeşil terasları ve geniş bahçe alanları ile şehrin içinde adeta bir oksijen kaynağı oluşturmakta ve biyoçeşitliliği artırarak İstanbula renk katmaktadır.

Çalışan Sağlığı Odaklı Tasarım

Nurol Towerdaki açılabilir pencereler ve artırılmış taze hava miktarları ile çalışanlar üzerindeki plaza etkisi en aza indirilir. Bina mekanik sistemleri termal konforu dört mevsim en üst seviyede sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca Nurol Towerda kullanılan boya ve yapı kimyasalları insan sağlığına zarar vermeyen cinsten seçilmiştir. Günışığından azami şekilde yararlanılan binada çalışanlar taze havası bol, rahat, temiz, ferah ve aydınlık bir ortamda çalışmaktan mutluluk duyacaklardır.

Merkezi Lokasyon Sayesinde Daha Düşük Karbon Emisyonu

Nurol Tower merkezi lokasyonu ve anayollara yakınlığı sayesinde ulaşımdan kaynaklı karbon emisyonlarınızı azaltmanızda yardımcı olur. Ayrıca birçok toplu taşıma kaynağına (metrobüs, otobüs durakları, vb.) yürüme mesafesinde bulunan Nurol Tower bireysel araç kullanımına gerek kalmadan ulaşım sağlamaktadır.

Bina içinde bulunan çarşı sayesinde günlük ihtiyaçlar (yeme/içme, eczane, kuru temizleme, vb.) binadan uzaklaşmadan ve otomobil kullanmadan yerine getirilebilir. Bu sayede Nurol Tower çalışanları tonlarca karbon dioksiti atmosfere yaymadan ihtiyaçlarını giderebilirler.

Çevreci İnşaat Malzemeleri

Nurol Towerda kullanılan inşaat malzemeleri mümkün olduğu kadar geri dönüştürülmüş, yakın noktalardan tedarik edilmiş, içeriğinde atmosfere ve insan sağlığa zarar veren gazları içermeyen, sorumlu ormancılık ve çevreci tedarik zincirleri kullanılarak satın alınmış malzemelerden seçilmesine özen gösterilmiştir.

0 212 286 82 40

http://www.nurolgyo.com.tr/


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön