09 / 05 / 2024

Nüve inşaat ne demek?

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?



TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 100 bin arsa satışı da gerçekleştirilecek. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin ya da eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya ya da herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şartı aranıyor. Ayrıca TOKİ arsa başvurularında Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması şartı da isteniyor. 

Peki Nüve ne demek? Nüve inşaat ne demek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Nüve kelime olarak "bir şeyin özü, çekirdek" anlamına geliyor. Söz konusu bu tanıma göre Nüve inşaat yalnızca temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla üretilen, tek veya az bölümden oluşan geçici, barınak veya gecekondu olarak inşa edilen konutlar olarak belirtiliyor.

Nüve konut,  bir ailenin minimum koşullarda barınmasını sağlayan bir yaşama ve yatma bölümü ile iş yapma bölümlerinden meydana gelen yapı olarak belirtiliyor. Özellikle gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerde yaşayan düşük gelirli birey ve ailelere sosyal yardım niteliğinde devlet desteğiyle yapılıp tesis edilen ve ilerde aile ya da  nüfus genişledikçe, ve bireylerin olanakları arttıkça yeni mahaller eklenebilecek şekilde tasarlanan küçük konut türüne nüve konut adı veriliyor.
 

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ ARSA BAŞVURU TARİHLERİ 

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 60 milyon metrekarelik alanda 100 bin konut imarlı arsa için başvurular resmen başladı. Satışa çıkan arsalar için başvuru dönemi 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek ve Ziraat Bankası Şubelerinden alınacak.

TOKİ ARSA BAŞVURULARI 2022 İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa alabilmek için bazı şartlar aranıyor. İşte TOKİ arsa 2022 başvuruları için gerekli şartlar şu şekilde açıklandı:

- T.C. Vatandaşı olmak,
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- O belediyenin sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
- Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisindeyse Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olmak ayrıca diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
- Arsa için başvuru bedeli olarak 500 Türk Lirası yatırılması
-Aylık gelirin 16 bin TL'nin altında olması.
-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev ya da apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce hiç yararlanmamış olmak.
 

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

TOKİ sosyal konut, arsa ve iş yeri kura çekilişi için geri sayım

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!


Geri Dön