03 / 05 / 2024

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İsviçreli dev banka Credit Suisse, bugünlerde zor bir durum içerisinde. Son zamanlarda iflas söylentileri peş peşe gelmeye başladı…  



Tüm dünyada finans piyasaları ekonomik kriz ile boğuşuyor. Son zamanlarda özel olarak Avrupa’nın en büyük bankalarından olan İsviçre menşeili banka Credit Suisse'in iflas edebileceği iddiası ise piyasada büyük bir tedirginlik yarattı. Zor durumda kalan bankada 'özel bankacılık müşterileri'nin bir çoğunun bankadan paralarını çektikleri ise öğrenildi.

Sabah Gazetesi'nin yapmış olduğu habere göre; birçok milyarder ünlü isim, bankadaki servetlerini riske atmak istememesi sebebi ile paralarını çekmeye başladı. Bu isimler arasında Asya Kıtası ve Ortadoğu'nun zengin isimleri de bulunuyor. Yüz milyonlarca dolar değerinde işlem yapan Asya'daki bir aile ofisi, bu bankanın özel müşteri bölümünde işlem kuyruğu olduğunu ifade etti.

SATIŞA HAZIRLANIYORLAR İDDİASI

Güvence sağlamak için uğraşan Credit Suisse Bankası’nın çalışanları, müşterilerin para kaybı yaşamayacaklarını fakat garanti olması sebebi ile de paralarını kısa vadeli bir şekilde ABD hazine bonolarına yatırım yapmalarını tavsiye etmekte. Bu bankanın uzun bir süredir gündemde olan tekrar yapılandırılmasını nasıl finanse edileceği şeklindeki soruların cevapları ise hala belli değil. Dün çıkmış olan bazı haberlere göre de banka 4.5 milyar frank kadar sermaye açığını kapatmak için bazı birimlerini satmaya hazırlık yapıyor.

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…


Geri Dön