18 / 05 / 2024

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İsviçreli dev banka Credit Suisse, bugünlerde zor bir durum içerisinde. Son zamanlarda iflas söylentileri peş peşe gelmeye başladı…  



SATIŞI DÜŞÜNÜLEN BİRİMLER...

Satılması düşünülen birimler arasında da Zürih borsasını elinde tutan SIX Group'taki hisseler, borsada işlem gören bir İspanyol yatırım şirketi de olan Allfunds'un yüzde 8.6 hissesi, iki alanında uzman İsviçre bankası, Pfandbriefbank ile Bank-Now ve American Express ile bir ortak girişim olan Swisscard bulunuyor.

Tüm bunların yanında ise stratejik tekrar yapılanma programının sunulmasına 14 günden az bir süre kala, yöneticiler grubun 50 bin çalışan kişisinden 6 bin kişisini de işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ise ABD Adalet Bakanlığı’nın, vergi kaçakçılığı suçlamaları ile ilgili uzlaşmaya vararak 2,6 milyar dolarlık ceza ödemesinden sekiz sene sonra İsviçre merkezli Credit Suisse'in ABD'li müşterilerinin varlıklarını yetkili kişilerden saklamasına yardım etmeye hala devam edip etmediğini araştırdığı duyuruldu.

Bloomberg'in isimsiz bir şekilde kaynaklara dayandırdığı haberinde, bankanın ABD'li hesap sahibi kişilerinin yüz milyonlarca dolar değerindeki varlıkları ile ilgili bilgileri saklamalarına yardım edip etmediğinin incelendiği bildirildi.

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

Demir fiyatları çakıldı! İndirime indirim geldi! 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir hurdada zam var mı? 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Brent petrol fiyatları çakılıyor! Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

 


Geri Dön