28 / 04 / 2024

O belediye, KDV’den muaf 2 konut satacak!

O belediye, KDV’den muaf 2 konut satacak!

Samsun Canik Belediyesi, KDV’den muaf 2 adet konut satışı yapacağını açıkladı. Söz konusu arsaların geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.



Samsun iline bağlı Canik Belediyesi, KDV muafiyetinin olduğu 2 adet konutu satacağını duyurdu. Söz konusu konutlar, Yenimahalle Mahallesi’nde yer alırken, ihale tarihinin 8 Kasım olduğu öğrenildi.

Yenimahalle Mahallesi’nde yer alan konutlardan birinin A Blok 2’nci katta ve diğerinin ise B Blok 5’inci katta bulunduğu belirtildi. Aynı zamanda, iki konutun ada numarasının 1244 ve parsel numarasının ise 15 olduğu aktarıldı.

A Blok 2’nci kattaki konutun 102,50 metrekare büyüklüğünde ve B Blok 5’inci kattaki konutun ise 95 metrekare büyüklüğünde olduğu duyuruldu.

 O belediye, KDV’den muaf 2 konut satacak!

İLAN DETAYLARI

A Blok 2’nci kattaki konutun geçici teminat bedeli 53 bin 400 TL ve muhammen bedeli ise 1 milyon 780 bin TL olurken, B Blok 5’inci kattaki konutun geçici teminat bedeli 52 bin 500 TL ve muhammen bedeli de 1 milyon 750 bin TL oldu.

DOSYA NO

KAT NO

BAĞIMSIZ BÖLÜM NO

NİTELİĞİ

ALANI
(m²)

MUHAMMEN BEDEL

GEÇİCİ TEMİNAT

İHALE TARİHİ


1.

A BLOK 2.KAT

9


MESKEN

102,50


1.780.000,00 TL


53.400,00 TL

08.11.2023
10.30


2.

B BLOK 5.KAT

33


 MESKEN

95,00


  1.750.000,00 TL


52.500,00 TL

08.11.2023
14.30

 

1-) İHALE KONUSU İŞİN NİTELİĞİ, YERİ VE MİKTARI: Canik Belediye Meclisi’nin 01/12/2021 tarih ve 17/76 sayılı kararı ile Belediye Encümeni’ne verdiği yetki gereğince 5393 sayılı Belediye Kanununun 34. Maddesinin (g) bendine dayanılarak, Samsun İli, Canik İlçesi mülkiyeti Belediyemize ait tapuda Yeni Mahalle 1244 ada 15 parselde toplam 2.624,24 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan binada, aşağıdaki çizelgede belirtilen bağımsız bölümler satışa sunulmuştur. Taşınmazların tespit edilen muhammen bedeli ve geçici teminatı çizelgede gösterilmiştir. ( KDV Kanununun 17/4-p maddesine göre KDV’ den istisnadır.)

Yukarıda belirtilen taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c ve 45. maddelerine göre Açık Teklif Usulü ile satışa sunulmuştur.
2-) ŞARTNAME VE EKLERİNİN GÖRÜLECEĞİ/TEMİN EDİLECEĞİ YER: İhale Şartnameleri mesai saatleri içinde Samsun Canik Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 1.000,00 TL karşılığında temin edilebilir.
3-) İHALENİN YAPILACAĞI  ADRES :Samsun Canik Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılacaktır. Adres: Canik Belediye Başkanlığı Karşıyaka Mahallesi İlkbahar Sokak No:1  55080 Canik/SAMSUN
Katılımcıların en geç ihale saatine kadar ada, parsel ve bağımsız bölüm numarası belirtilerek geçici teminatlarını yatırmış olmaları gerekmektedir.

 O belediye, KDV’den muaf 2 konut satacak!
4-) İSTENEN BELGELER:
a) Nüfus cüzdanı sureti
b) İkametgah Belgesi
c) Vekaleten katılıyorsa vekaletnamesi veya yetkili olduğuna dair belge
ç) Geçici teminat makbuzu veya mektubu
d) Tüzel kişilerin ilgili makamlarından sicil kaydı ve yetki belgesi
e) İhaleye katılanın veya vekilinin Canik Belediyesine problemli borcu ve ilişiği olmadığına dair belge
f) İdari şartnamenin okunup aynen kabul edildiğine dair taahhütname
g) Ticaret odası, sanayi odası ve ilgili meslek kuruluşlardan alınmış ve hâlihazırda faaliyette bulunduklarına dair başvurunun yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge
ğ) İsteklinin tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliği temsilen noter tasdikli yetki belgesinin ve imza sirkülerinin ibraz edilmesi.
h) İsteklinin gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi ibraz etmesi.
ı) İstekli adına vekaleten iştirak ediliyor ise, asıl isteklinin adına başvurmaya yetkili olduğuna dair noter onaylı vekaletname ve noter onaylı imza sirkülerinin vermesi.
i) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat telefon ve varsa faks numarası (Bu adrese yazı ve faks ile yapılan tebligat geçerli sayılacaktır.) vermesi
k) İsteklinin ortak girişim olması halinde, şartnameye uygun olarak hazırlanmış noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı sözleşmesini vermesi.(Ancak ortak girişim olması halinde her bir ortak istekli tarafından tüm belgelerin verilmesi esastır.)
l) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen şahıslar, doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu durum tespit edildiği takdirde teminatları irat kaydedilerek gerekli yasal işlemler gerçekleştirilecektir.
m) Adli Sicil Kaydı
5-)TEKLİFLERİN TESLİM EDİLECEĞİ YER:
Açık teklif usulüne göre ihale, isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılacaktır. Teklifler, Canik Belediye Başkanlığı (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü) Karşıyaka Mahallesi, İlkbahar Sokak No:1, 55080 Canik/SAMSUN adresine iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilir. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir.                                   

   Kamuoyuna duyurulur.

Ankara’da 6 arsa satışa çıktı! İhale tarihi belli oldu!

Çekmeköy'de konut imarlı 364 metrekarelik arsa satılıyor! Megakentte son dakika fırsatı! 

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!


Geri Dön