29 / 04 / 2024

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun ilde 25 senede kentsel dönüşümle sadece 24 daire yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...



Türkiye'nin en önemli gündemleri arasında şu sıralar kentsel dönüşüm yer alıyor. Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili çalışmalar yapılırken, Eskişehir'deki kentsel dönüşüm oranları şaşırttı. 

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun “Kentsel dönüşümde 25 yılda, 24 ev yaptılar” sözüne de yanıt verdi. 

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

Bir yayına katılan CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, 1999 depreminde sonra çalışmaya başladıklarına, 2010'da projeleri hazırladıklarını, şimdi de etap etap çalıştıklarını dile getirdi. 

"Yılmaz Hoca'nın 25 senede yarattığı muhteşem bir dönüşüm yaşadık. Bir vatandaş olarak, önemli bir kısmında da üst yönetici olarak belediyede görev yaptım" ifadelerini kullanan Ünlüce, bu sebeple bu süreçle ilgili gurur duyduğunu söyledi. 

Ünlüce, söz konusu açıklamasında Nebi Hatipoğlu’nun “Eskişehir’de 24 konutta dönüşüm yapıldı. 25 senelik belediye de 45 bin vatandaşı bekletiyor.” iddialarını da yanıtladı. 

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, "1999 yılında yaşanan depremin ardından biz Eskişehir’de afetle mücadele anlamında pek çok iş yaptık. Bunlardan biri kentsel dönüşüm konusu. 2010’larda başladığımız bir süreç var. Biz artık bugün bunların ihalesini gerçekleştirme aşamasına geldik. Yaklaşık 1500 konutu kapsıyor elimizdeki hazırda bekleyen projeler" açıklamasında bulundu. 

Ayşe Ünlüce, kendisine yeniden yöneltilen “Kaç konut yapıldı?” sorusuna da "Şu an biz etap etap başladık. Muvafakat sorunlarını çözdüğümüz her alanda etap etap başladık. Dolayısıyla ilk başladığımız bölge doğrudur. Ancak sürüyor bu ihaleler. Mesela önümüzdeki ay 800 konutluk bir bölümün daha ihalesine çıkıyoruz" diyerek yanıt verdi. 

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!


 


Geri Dön