25 / 07 / 2024

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmış olan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 senede yüzde 240 artış göstererek, 34 bin 220 dekara ulaştı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Geçen sene toplam 3 bin 334 ton civarında ayçiçeği ürettiklerini dile getiren Uşak Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan şöyle konuştu:

"Bahar yağışları bu yıl rekolteye olumlu şekilde yansıdı. Bu nedenle çok memnunuz. Yalnızca ayçiçeğinde değil diğer bütün üretim gerçekleştirilen alanlarda bu yağış rejimindeki artış olumlu şekilde yansıdı. 2023'te 5 bin 140 ton civarında ayçiçeği üretimimizin olacağını değerlendiriyoruz. Ayçiçeği tarımında geçen yıla göre yüzde 40'a yakın bir verim artışı bekliyoruz."

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

Ayçiçeği üretimin artmasındaki en önemli unsurun Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan projeler olduğunu kaydeden Uşak Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, desteklerin Uşak çiftçisine pozitif yansıdığını belrtti.

Verilen detaylara göre, özellikle çiftçiye tohum desteği sağlandığını kaydeden Uşak Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, "2023'te 2 milyon Türk Lirası bütçeli, yüzde 50 bakanlığımız, yüzde 50 de üretici katkısı olmak üzere 500 torba hibrit ayçiçeği tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Söz konusu bu rakam Uşak'taki ekilen ayçiçeğinin yarısından fazlasına tekabül ediyor." dedi.


Geri Dön