Kent Haberleri

O ilde İsviçre modeli köyler kurulacak! İmar çalışmaları yıl sonunda tamam: Bu mahalleler... 

Düzce'de 7 mahallede ‘şehir konforunda köy’ konsepti ile yerleşim yerlerinin şehir hizmetlerinden yararlanması sağlanırken köy özelliği de saklanacak. ‘İsviçre Modeli’nin uygulanacağı köylerdeki imar planı çalışmalarının sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.  

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, kentsel gelişme ve büyüme hedef ve stratejileri doğrultusunda belediye sınırlarına katılarak mahalle olan Gökçe, Mamure, Otluoğlu, Taşköprü, Kirazlı, Akyazı ve Ozanlar ile mücavir alan kapsamında bulunan Doğanlı, Muncurlu, Yeşilçam ve Musababa köylerinin hazırlanacak imar planları için arazi çalışmalarında sona gelindi. 

Halihazırda harita ve zemin etüdü çalışmalarına start veren Müdürlük, imar planı mevcut olan köylerin planlarının ‘Düzce Kenti Revizyon ve İlave İmar Planı’ ile bütünlüğünün sağlanması çerçevesinde çalışmalarına da devam ediyor. 

Düzce Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve imar planlarını bir an önce hazırlamak için hızlı bir çalışma yaptıklarının altını çizdi. 

Zemin etüdleri ve imar planlarının hizmet alımı ile ortalama 2 senede yapılabildiğini aktaran Günden, "Biz belediye olarak halihazır haritaları, hizmet alım ihalesi yapmamıza gerek olmadan, donanımlı personelimiz ve belediyemize kısa zaman önce kazandırdığımız drone ile yapıyoruz. Nisan'dan sonra 7 köyün mahalle kararı bize geldi. 3 ay içinde 7 yeni mahallemizin ve mücavir alana dahil olan 4 köyümüzün halihazır haritalarını bitirdik. Normalde ortalama 1 senede yapılabilecek çalışmayı biz 3 ayda tamamladık. Planlama ekibimiz de çok güzel çalıştı, işleri hızlandırdı. Rekor kırdık diyebiliriz" açıklamasında bulundu. 

Peyder pey imar planları tamamlandıkça belediye meclisinin onayına sunulacağının altını çizen Günden, "1 aylık askı sürecinden sonra vatandaşların varsa itirazları meclis oturumunda değerlendirilecek ve planlar kesinlik kazanacak. Ardından da planları uygulama safhasına geçeceğiz. Planlama çalışmalarının tamamını sene sonuna kadar tamamlıyoruz planlıyoruz" diye konuştu. 

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, yerleşim yerleri ile sınırlı ‘kısmi’ imar planı uygulayacaklarına dikkat çekti ve "Kent konforunda köy konsepti uyguluyoruz. Burada hedefimiz köylerin güzelliğini bozmamak. Biz buna İsviçre modeli diyoruz. Hem köylerimiz doğalgaz başta olacak şekilde su ve kanalizasyon gibi altyapılara, kısacası şehirdeki tüm imkanlara sahip olacak, hem de köy vasfını koruyacağız. Yani burada tarım ve hayvancılık faaliyetleri sürebilecek" bilgilerini verdi. 

Günden, belediye sınırlarına yeni katılan Kadıoğlu Köyü’nün mahalle statüsü kazanması ile ilgili resmi sürecin devam ettiğine ve Valilikten gelecek karar ile birlikte burada da imar planı çalışmalarına başlayacaklarına vurgu yaptı. 

Milli Emlak'tan Afyonkarahisar ve Ayvalık'ta satılık arsa ve arazi!

Yüzde 30'a kadar ÖTV indiriminden faydalanacak modeller belli oldu! Otomobil alacaklar dikkat! 

Mağdur ev sahibi: Senaristler ev sahiplerinin maruz kaldığı hikayeleri dizi yapmak isteyecektir!