29 / 04 / 2024

O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Ekşi, arsa ve konut fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Ekşi, “Ucuz arsa sağlayarak hemşerilerimize ekonomik olanakları ölçüsünde kiralık ve satılık konut sunabiliriz” dedi.



AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Ekşi, Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik'i makamında ziyaret etti.

Ekşi, ziyarette, “Eskişehir'deki konut kiralarının ve fiyatlarının çevre kentlere nazaran fazlasıyla yüksek olması problemi üzerine konuştuk. Özellikle farklı imar düzenlemeleri ve kentsel dönüşüm projeleriyle problemin çözülebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Ayrıca, ucuz arsa sağlayarak Eskişehirlilere maddi olanakları ölçüsünde kiralık ve satılık konut sunulabileceğini söyleyen Çelik, “Bu büyük problemi Eskişehir'de çözümsüzlüğe mahkum ettiler. Ancak az kaldı. Mart 2024’te AK kadroların göreve gelmesiyle birlikte bu problemi de çözeceğiz inşallah. Odunpazarı Belediyesi olarak, bize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.

 O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

EKOLOJİK TURİZM ALANLARI İMARA AÇILDI

Öte yandan, Çekmeköy Belediyesi; Sırapınar, Ömerli, Koçullu ve Hüseyinli mahallelerini kapsayan planların “ekolojik turizm bölgeleri” adlı notunda dikkat çeken bir düzenlemeye gitti.

 “Bu bölgelerde konut yapılamaz” ifadesi iptal edildi. Ayrıca, ekolojik turizm alanı olarak planlanan bölgelerde ilgililerin talepleri kapsamında plan değişikliğine gerek duymadan 2 kata kadar konut inşa edilmesine onay verildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli’nin habere göre, tarımsal ürün işletme bölgelerinde de ekolojik tarım bölgelerini destekleyen işleme, ambalajlama, faaliyetlerinin olacağı soğuk hava deposu yapılmasına yönelik plan notuna “ticari birimler” ibaresi de ilave edildi.

 O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

DÜZENLEMENİN NEDENİ: TURİZMİ GELİŞTİRMEK

İlgili düzenlemenin turizmi geliştirmek için yapıldığı kaydedildi.

Aynı zamanda, ilgili alanda nüfusun azlığıyla birlikte çok fazla sanayi tesisi bulunduğu, üçüncü köprü bağlantı güzergahında olmasının da turizmin gelişmesini negatif etkilediği aktarılarak, “Bilhassa son dönemlerde pandemi yüzünden doğal yaşam alanı içinde kalan bu bölgeler gözde yerleşim alanları durumuna gelmiştir. Hem şehir dinamiğinin sürdürüldüğü hem de doğa ile iç içe yaşamın devam ettirilmesi adına talep edilen alanlar olması nedeniyle ekolojik turizm bölgeleri, üzerinde az yoğunluklu konut alanları olacak şekilde yerleşim dokusu oluşturulması için önemli ölçüde potansiyel taşımaktadır” denildi.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’


Geri Dön