18 / 05 / 2024

O karar EYT’lilerin de yüzünü güldürecek! İşte EYT'lilerin emekli olduklarında alacakları tazminat!

O karar EYT’lilerin de yüzünü güldürecek! İşte EYT'lilerin emekli olduklarında alacakları tazminat!

Asgari ücretlilere yönelik bugün açıklanması beklenen zam oranı, EYT’lilerin alacakları tazminatı da yükseltecek. Asgari ücret zammı, emeklilikte alınacak kıdem tazminatına ne kadar yansıyacak? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor? İşte detaylar…



Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün yapılacak 3’üncü toplantısından karar çıkması beklenirken, asgari ücrete yapılacak zam  EYT’lilerin emekli olduklarında alacakları tazminat oranına da yansıyacak.

O karar EYT’lilerin de yüzünü güldürecek! İşte EYT lilerin emekli olduklarında alacakları tazminat!

Milyonların nefesini tutup beklediği asgari ücret zammı ve EYT düzenlemesinde sona geliniyor.  Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Karabıyık’ın bugünkü köşe yazısında yer verdiği bilgilere göre,  EYT’lilerin alacakları tazminatın miktarını belirlerken asgari ücret baz alınacak.   

Asgari ücret yüzde 45 artarsa kaç TL kıdem tazminatı alabilirsiniz?

Buna göre  asgari ücrette yüzde 45 oranında artışa gidilmesi senaryosu, EYT bekleyen milyonlarca vatandaşın, kafalarındaki ne kadar tazminat alabilecekleri sorusuna cevap niteliğinde.  Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 liradan yüzde 45 artış yapılarak 8 bin liraya çıkması halinde emekli olacak bir EYT’linin çalıştığı yıla göre hak ettiği kıdem tazminatı da çok daha yüksek olacak. Kıdem tazminatında belirlenen tavanı aşmış olan çalışanlar ise, çalıştıkları her yıl için en yüksek tavan tutarı tazminat alacaklar. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön