27 / 09 / 2024

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Başkentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Başkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni yapılaşma ile ilgili önemli bilgiler aktardı. İŞte o açıklama...




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Ankara'ya giti ve burada  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile toplantı yaptı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal ve Mevlüt Kurt ile bakanlık yetkililerinin de bulunduğu toplantıda, yeni Kahramanmaraş'ın imar ve inşası noktasında sürdürülen ve planlanan yatırımlar masaya yatırıldı. 

Söz konusu toplantıda Bakan Murat Kurum, uygun olmayan alanlar ile ilgili de son gelişmeleri aktardı. 

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Sabah Gazetesi'nden Metin Harıkçı'nın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uygun olmayan alanlar ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Kahramanmaraş Mikro Bölgeleme Etüt Raporumuzu bilimsel çalışmalar eşliğinde bitirdik. Çalışmalar sırasında hendekler kazdık, örnekler aldık. Londra'daki laboratuvara gönderdik, sonuçlarımız geldi ve bu sonuçlara göre bölgede yerleşime uygunluk durumlarını artık kesin şekilde belirlemiş olduk" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Kurum, Kahramanmaraş fay zonlarından bazılarında deprem üretme potansiyeli olduğunun, bu nedenle de fay sakınım zonu konulmasına gerek olmadığı sonucuna vardıklarının altını çizdi ve bu kapsamda bu alanları uygun olmayan alan tanımı yerine önlemli alan şeklinde yeniden düzenlediklerini söyledi. 

Kurum, "Şehrin güneyinden geçen fay segmentinde deprem üretme potansiyeli belirlenmiştir. 70 metre genişliğinde fay sakınım bandı bırakılmıştır. Sonuç olarak mikro bölgeleme etüt raporunda belirtilen yerleşime uygunlukları göz önüne alınarak belediyemizce imar planı revizyonları yapılacak plan kararı ve gerekli önlemler kapsamında yapılaşmaya gidilebilecek" açıklamasında bulundu. 

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yapılan toplantı ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Fırat Görgel, Milletvekilleri ile beraber Bakan Murat Kurum'u ziyaret ederek, Kahramanmaraş'a ilişkin istişare ve değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirdi. 

Görgel, söz konusu açıklamasını "Sayın Bakanımız mikro bölgeleme etüt raporunu bizler ve vatandaşlarımızla aktardı. Şehrimizin batısında, şehir merkezinde ve şehrimizin doğusunda fay hattı nedeniyle uygun olmayan alan ilan edilen bölgelerde deprem üretme potansiyeli görülmedi ve gerekli önlemler alınarak yapılaşma yapılabilecek. Kentimizin güneyinde, yapılaşmanın olmadığı bölgede ise sakınım bandı oluşturulacak. Şehrimizin geleceği için büyük öneme sahip olan bu çalışmayla imar planlarımızı bilim insanlarımızın raporuna göre revize edeceğiz" diyerek sonlandırdı. 

Sosyal güvenlik uzmanından flaş uyarı: Emekliliğiniz iptal olabilir!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konut kredisinde faizler düştü! Başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir?

İBB, Sarıyer Ayazağa Deresi'nin yanı başında 6.7 milyon TL'ye konut imarlı arsa satıyor! 


Geri Dön