Ekonomi

Ocak 2023 emekli memur zammı ne kadar olacak? Emekli ve memur zammında bu rakamlar ilk kez dilleniyor!

Asgari ücretin 8 bin 500 lira olarak açıklanmasından sonra gözler emekli ve memurun zam oranına çevrildi. İşte memur ve emekli zammına dair yeni formül!Yüzde 55 zam yapılan asgari ücret sonrasında memur ve emekli maaşlarında yapılacak artışların da bu oranda tespit edileceği duyuruldu

2023 asgari ücretin belirlenmesinden sonra memur ve emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Yüzde 55 zam yapılan asgari ücret sonrasında memur ve emekli maaşlarında yapılacak artışların da bu oranda tespit edileceği duyuruldu.

İşte haberin detayları...

Milyonlarca kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarındaydı. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, ilgilendiren asgari ücret zammı geçtiğimiz gün açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 506 lira bu şekilde belli oldu. Bu konuşmasında emekli ve memura yapılacak zam oranlarıyla ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur ve emekli maaşlarını bu şekilde tespit edeceğiz" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra gözler yeni yılda açıklanacak olan emekli ve memur zammına çevrildi. Yapılacak düzenlemelerle enflasyonun refah kaybında yol açtığı tahribat kademe kademe giderilmeye çalışılacak.

2023 ASGARİ ÜCRET ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ!

Asgari ücrette düğümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan çözdü. Asgari ücret 2023 Temmuz'a göre yüzde 54,6 oranında, Ocak ayına göre yüzde 100 oranında artışlar 8.506 TL olarak belirlendi. Ekonomistler yıllık enflasyon beklentilerinin yüzde 67 seviyesinde olduğunu kaydederken, 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 17 düzeyinde şekillendi.

EMEKLİ VE MEMURA İSE BENZER TARİFE UYGULANACAK

Bu konuya dair Sabah'ta yer alan habere göre; hem de emekli ve memur zammı Ocak ayında sosyal refah düzenlemeleri ile beraber enflasyonun üzerine çıkacak. Atılacak olan adımların etkileri 2023 sene boyunca devam edecek.

MAAŞ ZAMMINA İLAVE ARTIŞLAR OLACAK!

Emekli ve memur Ocak zammı ile maaşlar artış gösterecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı milyonları doğrudan ya da dolaylı yoldan etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyonun üzerine geçecek olan ek zamları da içine alan sosyal refah düzenlemeleri üzerinde koordineli olarak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Asgari ücret zammından sonra hesaplar alt üst oldu! Kıdem tazminatında değişiklik! İşte detaylar!

Bakan Bilgin: Bunu Türkiye’de ilk defa söylüyorum! Aslında işçi sendikaları asgari ücret için…

KYK yılbaşından önce yatar mı? KYK kaç ay toplu yatacak?