Kent Haberleri

Ocak ayı asgari ücret tahmini kaç TL, ne kadar olacak? Ekonomist Selçuk Geçer net rakamı açıkladı!

Milyonlarca kişinin gözü 2025 asgari ücrete çevrildi. 'Ocak ayı asgari ücret tahmini kaç TL, ne kadar olacak?' sorusu merak edilirken ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi.

'Ocak ayı asgari ücret tahmini kaç TL, ne kadar olacak?' sorusu merak ediliyor. Milyonlarca kişininin gözü asgari ücrete çevrildi. Temmuz ayında memur ve emeklilere enflasyon zammı verilirken bu sene enflasyonla mücadele programı kapsamında asgari ücretli çalışanlara enflasyon zammı verilmeyeceği açıklanmıştı.

Artan enflasyon ve Temmuz ayında başlayan zamlardan dolayı asgari ücretli çalışanların gelirinde erime yaşanırken asgari ücret hem dolar bazında hem de enflasyon karşısında erime yaşamıştı. Milyonlarca kişnin gözü 2025 asgari ücret zammın çevrildi. Peki 2025 asgari ücret ne kadar olacak? Ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücrete yapılacak olan zammı açıkladı.

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Haberankaracom'da yer alan habere göre; Selçuk Geçer, 2025 asgari ücrete yapılması planlanan zam oranını açıkladı. Geçer, hükümetin 2025 asgari ücret tahmini için hedefin yüzde 14 olduğunu ifade etti.

ASGARİ ÜCRET 19 BİN 382 TL OLACAK 

Geçer, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Türkiye'de geçerli olan asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandığını hatırlattı ve ardından asgari ücrete yüzde 14 oranında zam gelmesi durumunda maaş artışı 2 bin 380 TL olarak gerçekleşeceğini açıkladı. 

Zamlı asgari ücret maaşı ise 19 bin 382 TL olarak uygulanacak. Açıklanan rakam asgari ücretli çalışanları şaşkına çevirecek. Asgari ücrete yılda bir kere zam yapılacak olması nedeniyle en düşük yüzde 25 oranında zam talep ediliyordu. Bu rakam ise 21 bin 252 TL seviyesine tekabül ediyor.

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!

Ocak'ta asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32'ydi, şimdi yüzde 24,6 oldu!