19 / 05 / 2024

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? 2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? 2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğal gaz yardımına dair sorgulamalar sürüyor. Vatandaşlar, ocak ayı doğal gaz desteğinin ne zaman verileceğini merak ediyorlar. İşte 2023 doğal gaz yardımına dair detaylar!



Doğalgaz desteği ödemelerinin ne zaman yatırılacağı açıklandı. 2023 doğal gaz tüketim desteği başvuru şartları ve ödeme tarihleri, sosyal yardım desteği başvurusu yapacak olanların üzerine düştüğü konulardan biridir. Sosyal yardım programlarında bulunan Doğal Gaz Tüketim Desteği programından hanelerin yararlanabilmesi için, başvuru sahibinin bazı şartları taşıması gerekecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada ödeme tarihleri duyuruldu. İşte, 2023 doğal gaz destek ödemelerine dair araştırılan son ayrıntılar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen hanelere doğal gaz desteğinde bulunulmaktadır. Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği çerçevesinde, yılın son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarıldı.

Bir sonraki doğal gaz ödemesi ise şubat ayı içinde hesaplara yatırılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin yararlanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartların yerine getirilmesi gerekiyor;

  • Türk vatandaşı olunmalıdır,
  • EDevlet sistemi üzerinden destek programına başvuruda bulunulmalıdır,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede yaşıyor olmak gerekir,
  • İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı olan bir doğal gaz aboneliği bulunması gerekir,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olmalıdır,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmelidir.

Memur zammı kırdı geçirdi! 24 bin 909 lira oldu! İşte detaylar!

Netflix’i olanlara kötü haber! Yeni yılda Netflix fiyatlarıyla dövecek! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön