30 / 04 / 2024

Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2023?

Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2023?

Asgari ücretin ne kadar olacağı çalışanların gündeminde yer alıyor. Bundan dolayı Ocak’ta asgari ücret ne kadar olacak 2023? Şeklindeki sorular sık sık soruluyor.



OCAK'TA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

Ocak ayı giderek yaklaşırken, asgari ücret ile ilgili açıklamalar ve haberler artmaya başladı. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifi Meclis’e sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bilgilendirme toplantısında enflasyona, işsizliğe ve devletin harcamalarına dair rakamları paylaştı. Buna göre Türkiye’nin 2023 yılında bütçe büyüklüğü 4 trilyon 470 milyar lira oldu. Bütçeden aslan payını ise eğitimin aldığı görüldü. Bütçede dar gelirli vatandaşlar da unutulmadı. Sosyal yardımlar, elektrik faturası desteği ve sosyal konut ödemeleri başta olmak üzere dar gelirli vatandaşlara bütçeden yüzde 27 pay ayrılmış oldu.

2023 bütçesindeki ‘işveren sigorta prim desteği’ en dikkat çeken bölüm oldu. ‘İşveren sigorta prim desteği’ 2022 yılı bütçesinde 43,1 milyar TL iken bu rakam gelecek yıl için yüzde 58 artışla 68,1 milyar TL olacağı belirtildi.

2023 ASGARİ ÜCRET İÇİN ÖNGÖRÜLEN RAKAM!

İş verene verilen sigorta prim desteğine yapılan artışa bakılarak bu destek kadar asgari ücrete artış yapılırsa 5 bin 500 TL olan net asgari ücretin 8 bin 690 TL olması öngörülüyor.

Bütçe teklifinin Meclis’e geldiği gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den de asgari ücret açıklaması geldi. "Çalışanımızı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” sözünü tekrarlayan Bakan Bilgin, Ocak ayındaki asgari ücret zammı için, "en kapsamlı müdahaleyi" yapacağız şeklinde konuştu.

Bu doğrultuda 2023 yılı asgari ücrette yüzde 58’lik bir artış olacağı yani asgarinin en az 8 bin 690 TL olacağı konuşuluyor.

TOGG fiyatı ne olacak? TOGG sedan fiyat ne kadar? TOGG fiyat listesi!

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 20 Ekim Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön