28 / 04 / 2024

Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbeti mecliste!

Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbeti mecliste!

Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Serter, şu açıklamalarda bulundu: ''Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2021 yatırım programında da görüldüğü gibi, Bakanlığınızın hala planlaması üzerinde görünen ve 2018'de başlayıp 2025'de bitmesi gereken Ödemiş-Kiraz demiryolu projesi 589.246.000 TL tutarındaki bedeliyle askıya alınmış durumdadır.''

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- 30 kilometrelik Ödemiş-Kiraz demiryolunun henüz başlamamış olmasının sebebi nedir? Bu proje için 2021 yılında da başlamayacağı açık olan bu projenin başlama tarihi olarak Bakanlığınızın bir tarih planlaması söz konusu mudur? 

2- 2018 yılından bu yana 3 yıllık bir süreci kaybetmiş olan bir projenin Merkezi bütçeye zararı ne kadar olmuştur? 


Geri Dön