28 / 04 / 2024

Karaman çevreyolu projesinin akıbeti mecliste!

Karaman çevreyolu projesinin akıbeti mecliste!

Karaman çevreyolu projesinin akıbeti ve proje için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman çevreyolu projesinin akıbetine ve proje için yapılan ihaleye ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünver, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünver, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğü ‘nün 96'ncı maddesine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ünver, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Karaman'a yapılmakta olan 21 kilometrelik Karaman çevre yolu 2014 yılının eylül ayı içerisinde temeli atılmış olup, basına yansıyan bilgilere göre 1.Etabının, 2016 yılında tamamlanması öngörülmüştü.''

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in soruları:
1- Karaman çevreyolu projesinin ihalesi hangi tarihte yapılmıştır?

2- Karaman çevreyolu projesinin yaklaşık maliyeti ne kadardır?

3- Karaman çevre yolu projesinin ihale bedeli ne kadardır?

4- Karaman çevre yolu projesinin yer teslim tarihi nedir?

5- Karaman çevre yolu projesinin gerçekleşme oranı nedir?

6- Söz konusu projede bugüne kadar ne kadar hak ediş ödenmiştir? Projenin tamamlanması için ödenek ihtiyacı var mıdır? Varsa ne kadardır?

7- Proje yürütülürken herhangi bir yüklenici firma değişikliği olmuş mudur? Olmuşsa sebebi nedir?

8- Karaman çevre yolu projesinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? 


 


Geri Dön