04 / 05 / 2024

ODMD Başkanı Bozkurt açıkladı! “Birçok markada araç kalmadı!”

ODMD Başkanı Bozkurt açıkladı! “Birçok markada araç kalmadı!”

Ali Haydar Bozkurt, beklentilerinin bu yıl 2022’dekine yakın miktarda araç bulunması olduğunu açıkladı.



Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, birçok markada neredeyse hiç araç kalmamış olduğunu belirterek, “Beklentimiz, 2023 yılında da geçen yıla yakın araç bulunurluğu olması ve pazarın 800 binler civarında kalacağı şeklinde" açıklamasında bulundu.

ARTIK 2023 MODEL ARAÇLAR KONUŞULACAK

Aralık ayında ortalama 115 bin adetlere varan toplam pazar büyüklüğüyle markaların stoklarında çok düşük adetlerde araç kalmış olduğunu tahmin ettiğini belirten ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, “Pek çok markada ise neredeyse hiç araç kalmamış olması gerekli. Artık 2023 modeli araçları konuşacağımız bir dönem başlayacak” şeklinde konuştu.

YURT DIŞINDAN YENİ ARAÇLAR NE ZAMAN GELECEK?

Bloomberg HT yayınında açıklamalarda bulunan Ali Haydar Bozkurt, yerli arabaların aşağı yukarı Aralık ayı ortalarında fabrikalarda üretimi yapılarak satışa hazır hale getirileceğine yönelik beklentisi olduğunu, ithal araçlarda da genellikle Şubat ayı ortalarından sonra  araçların girişlerinin olacağını söyledi. Bozkurt, “Elbette üretici bazında gerçekleşen fiyat artışları bizim fiyatlarımıza da yansıyacaktır. Dünyadaki enflasyonun genel seyri, maliyetlerin üzerindeki artış baskısı nihayetinde son fiyata yansımaya devam etmekte” diye konuştu.


Geri Dön