03 / 05 / 2024

ODTÜ'de kampüsü daha iyi hale getirecek her türlü revizyon yapılabilir!

ODTÜ'de kampüsü daha iyi hale getirecek her türlü revizyon yapılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ'nün, onaylanan imar planına yönelik itirazlarına ilişkin, planda, kampusu daha iyi hale getirecek, üniversitenin bütünlüğünü ve mülkiyetini koruyacak her türlü revizyonun yapılabileceğini bildirdi



BAKANLIK, ODTÜ'nün imar planına itirazlarını değerlendirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ'nün, onaylanan imar planına yönelik itirazlarına ilişkin, planda, kampusu daha iyi hale getirecek, üniversitenin bütünlüğünü ve mülkiyetini koruyacak her türlü revizyonun yapılabileceğini bildirdi. "Plana, üniversiteden geçecek tünelle ilgili koyduğumuz ifadeyi, ODTÜ, 'bu tam bir tünel değil, aç kapa gibi de düşünülebilir' şeklinde yorumlamış. Orada bir yanlış anlaşılma varsa düzeltiriz" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kesilen ağaçların 5-10 katını dikeceklerini söyledi. Ankara-Eskişehir yolunun çok yoğunlaştığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti: "ODTÜ ile ilgili Bakanlık, rektörlük ve belediye anlaştı. Hatta 100 milyon TL'lik bir de tünel yapıldı, daha ne yapılacak. 

Neticede Ankara'da yollar yapılmazsa ODTÜ'ye ulaşmak da mümkün olmaz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de hem orman varlığı hem de odun serveti artıyor. Ağaçlandırma ve orman ıslahını yılda 70 bin hektardan 500 bin hektara çıkardık. Türkiye'nin kurak ve boş her alanını ormanlaştırdık. Dolayısıyla ağaçlandırma deyince akla Türkiye geliyor."


Akşam


Geri Dön