27 / 04 / 2024

Odunpazarı Sümer ve Vişnelik mahallelerindeki imar planı onaylandı!

Odunpazarı Sümer ve Vişnelik mahallelerindeki imar planı onaylandı!

ODUNPAZARI Belediye Meclisi'nde, Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Vişnelik mahallelerindeki tarım vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili 1/1000'lik imar planları oybirliği ile kabul edildi.



ODUNPAZARI Belediye Meclisi'nde, Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Vişnelik mahallelerindeki tarım vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili 1/1000'lik imar planları oybirliği ile kabul edildi. 2015 yılı sonlarında yaklaşık 73 hektarlık bölgeyi kapsayan alanla ilgili 1/5 binlik imar planı Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilmişti. 


1/1000'lik planların da Büyükşehir Meclisi'nden kabul edilmesi sonrasında, bölgedeki tarım vasfını kaybetmiş arazilerin yapılaşmaya açılabileceği kaydediliyor. Meclis toplantısında ayrıca grup başkanları, Alman parlamentosunda sözde Ermeni soykırımı ile ilgili alınan karan kınadıklarını belirtti. 


2 Eylül Gazetesi


Haber Son Dakika'da şu şekilde yer aldı


Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısında, Kızılyer Mevkin imar planına ilişkin İmar Komisyon Raporu kabul edildi.


Meclisin 13'üncü birleşim 1'inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen meclis toplantısında 11 adet gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis oplantısında Kızılyer Mevkii'nde yer alan 73 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'na ilişkin İmar Komisyon Raporu kabul edildi. Böylece Eskişehir gündemini uzunca bir süre meşgul eden Kızılyer Mevkii imar planı tamamlanmış oldu.


Ayrıca Akcami Mahallesi'nde bulunan Dalyancı Konağı'nın, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18'nci maddesi gereğince, tarihi dokunun ve kültürel kimliğinin korunup restorasyonunun yapılmasıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü. Dalyancı Konağı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek için de Başkan Kurt'a yetki verildi.


Odunpazarı Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 17.30'da gerçekleştirilecek.


Son Dakika


Haber Eskişehir Sakarya'da şu şekilde yer aldı


Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 13'üncü birleşim 1'inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. 


Kabul edildi

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 11 adet gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis toplantısında Kızılyer Mevkiinde yer alan 73 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin İmar Komisyon Raporu kabul edildi. 

Böylece Eskişehir gündemini uzunca bir süre meşgul eden Kızılyer Mevkii imar planı tamamlanmış oldu. 


Eskişehir Sakarya


Geri Dön