10 / 05 / 2024

OfisPark görücüye çıktı!

OfisPark görücüye çıktı!

Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Kâğıthane İlçesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Kâğıthane OfisPark Projesi'ni başlatıyor...



Kâğıthane'nin kentsel dönüşüm sürecine büyük katkı sağlayacak Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş'nin Kâğıthane OfisPark Projesi'nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel ve mimar Emre Arolat katıldı.

Tekfen-OZ, Kâğıthane ilçesinde 100 milyon dolarlık yeni projesine başlıyor. 14 bin 235 metrekare arsa üzerinde toplam 55 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak proje, `Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle dikkat çeken ilçelerden Kâğıthane'de yer alıyor.

Projede 400 ile 1.500 metrekare arasında değişen kiralanabilir ofisler yer alıyor.

İnşaatına Ağustos 2009'da başlanan ve Aralık 2011'de tamamlanması düşünülen projenin mülk sahipleri Ertekin Ailesi ve Gençsoy Ailesi.

Tekfen-OZ, gelişen ulaşım altyapısı ve kent merkezine yakınlığının sağladığı avantajlarla Avrupa yakasının yeni "Merkezi İş Alanı" haline gelecek olan ilçede "Kâğıthane OfisPark" projesinin yapımına başlıyor. "Kâğıthane OfisPark"'ın mimari projesini ünlü mimar Emre Arolat üstlendi.

Kâğıthane İlçesi'nin kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul'un önemli merkezlerinden biri haline geleceğini belirten Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihsel geçmişi ile de dikkat çeken Kâğıthane ilçesine yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

İlçede `Kentsel Dönüşüm Projeleri' kapsamında `3 D' Projeleri olarak tanımlanan bir dizi çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Kılıç, bunların Deniz Suyu Projesi, Tarihi Demiryolu Projesi ve Cendere Vadisi Dönüşüm Projesi olduğunu belirtti. Deniz Suyu Projesi'nin Baltalimanı'ndan başlayarak 5 kilometrelik bir tünel/boru hattı sistemiyle saniyede 3 metreküp su pompalayarak, Kâğıthane Deresi'ne verilecek projenin 2011'de tamamlanacağını öngören Kılıç, bunun için 29,5 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. 

Belediye olarak yapacakları ikinci önemli projenin `Tarihi Demiryolu' projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Fazlı Kılıç, bu projeyle de 1. Dünya Savaşı'nda şehrin elektriğini sağlamak için gerekli kömürün ulaştırılması için kurulan demiryolunun yeniden inşa edileceğini vurguladı. İlçenin 3. ve en önemli projesinin Cendere Vadisi Dönüşümü olduğunu ifade eden Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, vadideki sanayi bölgesine ticari fonksiyon kazandırılmasıyla yeni bir ekonomik-sosyal ve kültürel yaşam alanı yaratacaklarını kaydetti. 

Kılıç, "Tüm bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kâğıthane önümüzdeki dönemde İstanbul Avrupa Yakası'nın önemli iş merkezlerinden biri olacaktır" dedi. 

Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş Genel Müdürü Ömer Egesel ise toplantıda yaptığı konuşmada grup olarak Kâğıthane bölgesinin taşıdığı potansiyele inandıklarını ve bu nedenle de bölgeye yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Kâğıthane'de başlatılacak proje değerinin yaklaşık olarak 100 milyon dolar olacağını kaydeden Egesel, Kâğıthane'yi İhalihazırda stanbul'un en önemli Merkezi İş Alanı (MİA) konumundaki Levent bölgesinin direkt uzantısı olarak gelişecek bir bölge olacağını kaydetti.

Kâğıthane'nin Avrupa yakasının en önemli merkezlerine yakınlığı ile dikkat çektiğini belirten Egesel şunları söyledi: "Kâğıthane, Levent- Maslak merkezi iş alanının yanı başında bir bölgedir. Bölgenin kent merkezine yakın konumu ve kolay ulaşılabilirliği burayı geleceğin en önemli çekim noktalarından biri haline getirecektir. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin de verdiği destekle birlikte Kâğıthane Belediyesi'nde ulaşım ve altyapı sistemi konusunda önemli atılımlar yapmıştır.

Tekfen Emlak Geliştirme Grubu şirketlerinden Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş'nin yenilikçilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda kullanıcıya yüksek konfor standartlarıyla birlikte verimlilik sağlamayı amaçladığını kaydeden Egesel, şirket olarak keyifli çalışma ve yaşam alanları yarattıklarını söyledi. Egesel, "Tekfen-OZ, `Levent Ofis' projemiz ile başlattığımız Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımız Kâğıthane OfisPark projemizde de sürdürüyoruz. LEED kriterleri ilk aşamada proje maliyetini yükseltse de, uzun dönemli bakıldığında yarattığı katma değer ve yapının kullanım ve işletim maliyetinde son kullanıcılar açısından önemli avantajlar da sağlıyor" diye konuştu. 

Projenin mimari konsept ve uygulaması mimar Emre Arolat tarafından yapılıyor. Emre Arolat ve ekibinin Kâğıthane OfisPark Projesi'yle gayrimenkul sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından MIPIM'de "Architectural Review Future Project Awards 2009" ödülünü kazandığını da hatırlatan Ömer Egesel proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Kâğıthane OfisPark Projesi toplam 55 bin 500 metrerakelik inşaat alanına sahip olacak. 2,5 yıl olarak öngörülen inşaat sürecinin 6 ayı sadece zemin güçlendirme çalışmalarına ayrılmış olup 25 ile 35 metre derinlikte toplam 1.200 fore kazık çakılacak. Proje, Kâğıthane'nin mevcut dokusunun modern bir yorumu olarak tasarlandı. `A' sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, yüksek bir kule yerine, az katlı, birbirleriyle bütünleşik 9 adet bloktan oluşacak. Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar köprülerle birbirine bağlanacak. Projede blokların açıldığı ortak bir avlu olacak ve bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, cafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.  Projede 400 ile 1 bin 500 metrekare arasında değişen büyüklükte kiralanabilir ofis alanları yer alacak. Projemizin müşteri kitlesini ise kentin merkezi iş alanında yer almak isteyen fakat yüksek kiralar ve kısıtlı arz nedeniyle bölgede yer bulamayan yerli ve yabancı firmalar oluşturuyor."

Kâğıthane ilçesinin gelecek dönemde İstanbul içindeki en cazip kentsel gelişim alanlarından biri olacağına dikkat çeken Tekfen-OZ Genel Müdürü Ömer Egesel, projenin `Yerel Yönetim- Yatırımcı-Mimar' üçlüsünün yakın işbirliği ile yürütüldüğünü vurguladı.

Tekfen-OZ'un geliştirdiği projelerde kullanıcılara konforlu bir ortam sağlamanın yanı sıra kentle bütünleşen, sürdürülebilir projeler üretme hedeflerinin olduğunun da altını çizen Ömer Egesel şunları söyledi:

"Bu kapsamda Kâğıthane bölgesinde tek ve yüksek bir ofis bloğu yerine bölgenin dokusuna uygun olarak parçalı ve bir avlu etrafında yaşayan girift bir yerleşim planladık. Ortak avlu etrafında konumlandırılan az katlı ofis bloklarından oluşan Kâğıthane OfisPark, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını bu mekanda karşılamak amacıyla tasarlandı. Bu doğrultuda avlu etrafında mağazalar, cafeler ve sosyal alanlar tasarlanmış, kullanıcılara yönelik ortak bir yaşam alanı planlandı. Bu özellikleriyle ofis kavramına yepyeni bir açılım da yapıyoruz."

www.tekfenoz.com
0212 377 07 77

Tekfen OZ'den "Kağıthane Ofis Projesi"

Tekfen OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel, Kağıthane ilçesindeki "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında "Kağıthane Ofis Park" projesini 2011 yılının aralık ayında bitireceklerini bildirdi.

Egesel, Kağıthane Ofis Park projesinin tanıtımı amacıyla Santralistanbul'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kağıthane'yi kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini belirtti.

Ulaşım projeleri ile Kağıthane'nin daha önemli bir konuma geleceğini vurgulayan Egesel, alt ve üstyapı yatırımları ile Kağıthane'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

"Kağıthane Ofis Park" projesinde tek ve yüksek bir kule yerine alçak katlı bloklardan oluşan parçalı bir yerleşimi seçtiklerini anlatan Egesel, şunları kaydetti:

"Levent Ofis projemiz ile başlattığımız ve Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımızı, 'Kağıthane OfisPark' projemizde de sürdürüyoruz. LEED kriterleri ilk aşamada proje maliyetini yükseltse de uzun dönemli bakıldığında yarattığı katma değer ve
yapının kullanım ve işletim maliyetinde son kullanıcılar açısından önemli avantajlar sağlıyor.

Yatırım maliyeti 100 milyon dolar olan projeyi, 2011 yılının Aralık ayında bitireceğiz. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 9 adet blok yer almaktadır. Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar, köprüler ile birbirine bağlanabilmektedir. Projede blokların açıldığı bir avlu yaratılarak, bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, kafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak yaşam alanı olarak hizmet vermesini planladık."

Ömer Egesel, projedeki müşteri hedeflerinin, kentin merkezine yakın olmak isteyip, yüksek kira vermek istemeyen yerli ve yabancı yatırımcılar olduğunu söyledi.

Projenin Mimarı Emre Arolat'ın, "Kağıthane OfisPark" projesi ile "Architectural Review Future Project Awards 2009"da ofis projeleri kategorisinde ödül kazandığını anımsatan Egesel, projenin 14 bin 450 metre kare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metre kare olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Egesel, bir soru üzerine, projenin 380 ile bin 500 metre kare arasında değişen kiralanabilir ofis kat büyüklüklerine sahip olduğunu söyledi.

"Kağıthane Ofis Park" projesinin arsasının Ertekin ve Gençsoy ailelerine ait olduğunu anlatan Egesel, projeyi paylaşım usulü ile yapacaklarını bildirdi.

Diğer bir soru üzerine de Egesel, "Kağıthane, bizim için bir proje yaptığımız bir bölge değil. İlgimiz yoğun... Başka projelerle de Kağıthane'de olacağız" dedi.

"KAĞITHANE, 3-5 YIL İÇİNDE DÜNYA MARKASI OLACAK"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'nin, İstanbul'un hava koridorlarından biri olduğunu söyledi.

Kılıç, Kağıthane'nin 1950 yılında İmar Planı ile sanayi yapılaşmaya açıldığını hatırlatarak, bu durumun çarpık yapılaşmaya neden olduğunu ifade etti.

Kentsel Dönüşüm Projesi ile bu çarpık yapılaşmanın önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bunun için birçok projeyi başlattık. Şimdiden 400 dönümün dönüştürülmesiyle Sadabad ve Hasbahçe mesire alanları yeniden düzenlendi. Tarihi eserler restore ediliyor ve yeniden yapılandırılıyor. Yaklaşık 5 yıldır çalışması süren Osmanlı Arşivinin Kağıthane'ye taşınmasında bir noktaya gelindi. Şu an ihalesi yapılıyor. Bu da yaklaşık 100 milyon dolarlık bir proje... Kağıthane, 3-5 yıl içinde dünya markası olacak.

Bu projeleri daha da hızlandıran ve anlamlandıran '3D' adında bir projemiz de var. Bu projeler; Deniz Suyu, Tarihi Demiryolu ve Cendere Vadisi Dönüşümü projeleri... Baltalimanı'ndan Kağıthane deresine deniz suyu getireceğiz.

Ayrıca, Kabataş'tan başlayıp Kağıthane'den geçerek Tekstilkent'e kadar uzanacak bir metro çalışması var. Bu projenin de kaynağı oluştu."

"İSTANBUL, KAĞITHANE'DEN NEFES ALIYOR"

Projenin Mimarı Emre Arolat da, "İstanbul'da Ofis" denildiğinde insanların aklına genellikle Zincirlikuyu-Maslak hattının geldiğini söyledi.

Bu hattaki üstyapının, Kağıthane'de olmadığını, ancak Kağıthane'nin de kendine özgü tarihsel ve kültürel bir yapısı olduğunu belirten Arolat, "Kağıthane, İstanbul için çok önemli bir yer... İstanbul, buradan nefes alıyor.

Bu vadinin ortasında yapılacak yoğun bir yapılaşma ve yüksek kuleler tüm İstanbul'u etkileyebilir ve bu, yanlış olurdu" diye konuştu.

"Kağıthane Ofis Park" projesi ile Kağıthane'yi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmek istemediklerini dile getiren Arolat, "Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik" dedi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kağıthane'ye 100 milyon dolarlık `Ofis Park'

İstanbul Kağıthane Belediyesi'nin başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme, bölgeye 100 milyon dolarlık yeni bir ofis yatırımı gerçekleştiriyor. Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, "Kağıthane'yi, Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettik. Bölge ulaşım çalışmalarıyla gelişiyor, alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla da büyük bir potansiyele sahip olacak" dedi.
Projenin yenilikçi yaklaşımıyla bölgede ilk olacağını belirten Egesel, şunları söyledi: "Kağıthane Ofis Park projesinde tek ve yüksek bir kule yerine alçak katlı bloklardan oluşan parçalı bir yerleşimi seçtik. Yatırım maliyeti 100 milyon dolar olan projeyi, 2011 yılının Aralık ayında bitireceğiz. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 380 ile 1500 metrekare arasında değişen kiralanabilir ofis kat büyüklükleri olacak. Projenin arazisi Ertekin ve Gençsoy ailelerine ait. Bu nedenle projeyi paylaşım usulü ile gerçekleştireceğiz."

Projenin Mimarı Emre Arolat ise bu proje ile Architectural Review Future Project Awards 2009'da ofis projeleri kategorisinde ödül kazandıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Kağıthane'nin `örtük bir cazibesi' var. Bu cazibeyi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmeden nasıl elde ederiz diye düşündük. Projenin bölge ile nasıl ilişki kuracağını, bu dokuyla nasıl yaşayacağını araştırdık. Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik" diye konuştu. 
Meltem Kara/Hürriyet

Tekfen-Oz 100 milyon dolarla Kâğıthane'yi dönüştürecek

Tekfen-Oz, Kâğıthane Kentsel Dönüşüm Planı kapsamında 100 milyon dolar yatırımla bölgenin yüzünü değiştirmeye hazırlanıyor

TEKFEN-OZ Gayrimenkul, son dönemde kentsel dönüşüm projeleriyle de gündemde olan Kâğıthane'de "Kâğıthane Ofis Park" projesine start verdi. Bölgedeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yatırım 100 milyon dolara malolacak. 2011 yılında tamamlanması planlanan yatırım ile ilgili Kâğıthane'deki kentsel dönüşümün ilk projelerinden olan eski elektrik santrali Santral İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan Tekfen OZ Genel Müdürü Ömer Egesel projenin Fransa'daki MIPIM fuarında Architectural Review Future Project Award ödülüne layık görüldüğünü, Kağıthane'ye dünyada ödül almış bir proje kazandırdıklarını söyledi.

TEKFEN STANDARDI
Egesel, yatırımın yüksek binalar yerine bölgenin yapısına uygun olarak alçak katlı ofis bloklarından oluşacağını söyledi. Projenin mimarı Emre Arolat ise projeyi çizerken bölgenin geniş coğrayasında ele aldıklarını ve en uygun konsepti oluşturduklarını kaydetti. Arolat, "projeye başlarken bir sürü seçenek vardı. İlk problem Tekfen'di. Çünkü onların istediği dünya standartlarında bir yapı yapmamız gerekiyordu" diye konuştu. Kâğıthane Belediye Başkanı Kılıç ise Kâğıthane'nin gelişmekte olan bir bölge olduğunu söyleyerek deniz suyunu bölgeye getirmek, demiryolu bağlantısını sağlamak ve dönüşüm projeleri omak üzere 3D planını hayata geçirdiklerini söyledi.
Sabah

Tekfen, civi fabrikasını ofis yapıyor
Tekfen OZ, İstanbul'un Kağıthane İlçesi'ndeki eski çivi fabrikasının yerine tarihi dokuyu koruyarak ofis kompleksi inşa edecek. 100 milyon dolara mal olacak ve 2011 yılında bitecek olan 'Kağıthane Ofis Park' projesi ünlü Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyor


İstanbul'un eski sanayi bölgelerinden biri olan Kağıthane'deki çivi fabrikasını ofise dönüştürecek olan Tekfen OZ Gayrimenkul'un Genel Müdürü Ömer Egesel, ulaşım projeleri ile Kağıthane'nin daha önemli bir konuma geleceğini, bu nedenle de proje için bu bölgeyi seçtiklerini söyledi. Ömer Egesel, Kağıthane Ofis Park projesinin tanıtımı amacıyla Santralistanbul'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kağıthane'yi tercih etmelerinin bir diğer nedeninin de kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı olduğunu belirtti.

BAŞLAMADAN ÖDÜL ALDI
'Kağıthane Ofis Park'' projesinde tek ve yüksek bir kule yerine alçak katlı bloklardan oluşan parçalı bir yerleşimi seçtiklerini anlatan Egesel, şunları kaydetti: Levent Ofis projemiz ile başlattığımız ve Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımızı, burada da sürdürüyoruz. Yatırım maliyeti 100 milyon dolar olan projeyi, 2011 yılının aralık ayında bitireceğiz. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 9 adet blok yer alıyor.  Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar, köprüler ile birbirine bağlanıyor. Projede blokların açıldığı bir avlu yaratılarak, bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, kafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak yaşam alanı olarak hizmet vermesini planladık.
Egesel, projedeki müşteri hedeflerinin, kentin merkezine yakın olmak isteyip, yüksek kira vermek istemeyen yerli ve yabancı yatırımcılar olduğunu söyledi. Projenin Mimarı Emre Arolat'ın, 'Kağıthane OfisPark' projesi ile 'Architectural Review Future Project Awards 2009''da ofis projeleri kategorisinde ödül kazandığını anımsatan Egesel, projenin 14 bin 450 metrekare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metrekare olduğunu ifade etti.

KAĞITHANE MASLAK OLMAYACAK
PROJENİN Mimarı Emre Arolat da,  İstanbul'da ofis denildiğinde insanların aklına genellikle Zincirlikuyu-Maslak hattının geldiğini söyledi. Bu hattaki üstyapının, Kağıthane'de olmadığını, ancak Kağıthane'nin de kendine özgü tarihsel ve kültürel bir yapısı olduğunu belirten Arolat, 'Kağıthane, İstanbul için çok önemli bir yer... İstanbul, buradan nefes alıyor. Bu vadinin ortasında yapılacak yoğun bir yapılaşma ve yüksek kuleler tüm İstanbul'u etkileyebilir ve bu, yanlış olurdu' diye konuştu. Kağıthane Ofis Park projesi ile Kağıthane'yi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmek istemediklerini dile getiren Arolat, 'Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik' dedi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise kentsel dönüşüm projesinin bitmesinin ardından Kağıthane'nin marka ilçelerden biri olacağını söyledi.
Akşam

Kağıthane'ye 100 milyon dolarlık ofis yatırımı

Tekfen OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel, İstanbul Kağıthane'deki bir çivi fabrikasının arsasına 100 milyon dolarlık yatırımla ofis binası inşa edeceklerini açıkladı

Kağıthane'yi kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini belirten Egesel, yatırımı 2011 yılının aralık ayında bitireceklerini söyledi.
Kağıthane Ofis Park adlı projenin, tek ve yüksek bir kule yerine az katlı bloklardan oluşan bir tasarıma sahip olacağını Egesel şu bilgileri verdi:
"Proje 4 ve 7 kattan oluşan 9 blok şeklinde projelendirildi. Binalar köprüyle birbirine bağlanabilecek. Blokların arasındaki avluda mağaza ve kafeler yer alacak."
Egesel, kentin merkezine yakın olmak isteyip de yüksek kira vermek istemeyen yerli ve yabancı yatırımcılara hitap edeceklerini söyledi.

Metro hattının üzerinde
Egesel, projenin 14 bin 450 metrekare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metrekare olduğunu ifade etti.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'nin, İstanbul'un hava koridorlarından biri olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projesiyle çarpık yapılaşmanın önüne geçmeyi amaçladıklarını anlattı. Kılıç, şunları söyledi:
"Sadabad ve Hasbahçe mesire alanları yeniden düzenlendi. Osmanlı arşivi Kağıthane'ye taşınacak. 100 milyon dolarlık bir proje. Baltalimanı'ndan Kağıthane deresine deniz suyu getireceğiz. Kabataş-Tekstilkent metro hattı Kağıthane'den geçecek."

`Kağıthane'ye kule olmaz'
Projenin mimarı Emre Arolat da Kağıthane'nin kendine özgü tarihsel ve kültürel bir yapısı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Kağıthane, İstanbul için çok önemli bir yer... İstanbul, buradan nefes alıyor. Bu vadinin ortasında yapılacak yoğun bir yapılaşma ve yüksek kuleler tüm İstanbul'u etkileyebilir ve bu yanlış olurdu. Kağıthane'yi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmek istemedik. Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik."
Milliyet

'Bu altın fırsatı kaçırmayalım' dedi Haliç'e 100 milyon dolar yatırıyor 
 
Osmanlı döneminde mesire alanı olan Haliç, İstanbul Boğazı'na açılacak tünelden akıtılacak deniz suyuyla yeniden canlandırılıyor. Bölgedeki yatırım hamlesi özel şirketlerin de iştahını kabartırken, Tekfen Holding 'Altın Boynuz'un kıyısında 100 milyon dolara ofislerin yer alacağı bir merkez inşa ediyor.  
 

Tünel yollarla şehir merkezinden dakikalar içinde ulaşılabilir hale gelmesi deniz suyu projesiyle Haliç'in gözde bir mekân haline gelmesi Tekfen-Oz şirketini bölgede iş merkezi kurmaya sevk etti. Şirket, Kâğıthane'deki eski çivi fabrikasının yerinde Ofispark'ı inşa edecek.

Tekfen-Oz Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, Avrupa yakasının yeni iş merkezi alanı haline dönüşmesi sebebi ile Kâğıthane'yi tercih ettiklerini söyledi. Ofispark'ta 2,5 yıl olarak öngörülen inşaat süresinin 6 ayı sadece zemin güçlendirme çalışmalarına ayrıldı. Zemine 25 ile 35 metre derinlikte bin 200 adet fore kazık çakılacak. Proje, ilçenin mevcut dokusunun modern bir yorumu olarak tasarlandı. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, yüksek bir kule yerine, az katlı, birbirleriyle bütünleşik 9 bloktan oluşacak. Zemin üstü 4 ile 7 kattan oluşan bloklar köprülerle birbirine bağlanacak. Blokların açıldığı ortak bir avlu yer alıyor. Zemin katta yer alacak avluda mağazalar, kafeler gibi ortak yaşam alanları bulunacak. 400 ilâ 1.500 metrekare arasında değişen büyüklükte kiralanabilir ofis alanları yer alacak. Egesel, müşteri kitlesini 'Şehrin merkezinde yer almak isteyen fakat yüksek kira yüzünden bölgede yer bulamayan yerli ve yabancı firmalar' şeklinde özetledi. Hafriyat çalışmaları başlayan merkezin 2011'de bitirilmesi hedefleniyor. Ofispark projesi ile mimar Emre Arolat uluslararası 'Architectural Review Future Project Awards 2009' ödülünü kazandı.

BOĞAZ, TÜNELLE HALİÇ'E AKACAK

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise üç önemli proje ile ilçelerinin bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Buna göre, İstanbul Boğazı'nda Baltalimanı'ndan 5 kilometrelik bir tünel boru hattıyla Haliç'e akan Kâğıthane Deresi'ne saniyede 3 metreküp taze deniz suyu pompalanacak. 29,5 milyon liraya mal olacak su tüneli 2011'de tamamlanacak. 1. Dünya Savaşı yıllarında şehrin elektriğini sağlayan santrale kömür taşıyan demiryolu hattı yeniden faal hale getirilecek. Ofispark, yeni demiryolu istasyonuna 300 metre mesafede kuruluyor. Üçüncü olarak ise Cendere Vadisi'nde Osmanlı döneminden kalan sanayi tesisleri tekrar ekonomiye kazandırılacak.
İBRAHİM BALTA/Zaman

Kağıthane 100 milyon dolara ofis merkezi haline gelecek  
 Tekfen OZ, 100 milyon dolarlık yatırımla Kağıthane bölgesinde "Ofis Park" adlı bir proje başlattı

Tekfen OZ, 100 milyon dolar yatırımla "Kağıthane Ofis Park" projesini başlattı. Tekfen OZ Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, Kağıthane ilçesindeki "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında "Kağıthane Ofis Park" projesini 2011 yılının Aralık ayında bitireceklerini açıkladı.

Kağıthane'yi kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini belirten Egesel, "Kağıthane Ofis Park" projesinde tek ve yüksek bir kule yerine alçak katlı bloklardan oluşan parçalı bir yerleşimi seçtiklerini anlattı. Ömer Egesel, projedeki müşteri hedeflerinin, kentin merkezine yakın olmak isteyip, yüksek kira vermek istemeyen yerli ve yabancı yatırımcılar olduğunu söyledi.

Kiralanabilir alan 35 bin m2

Egesel, projenin 14 bin 450 metre kare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metre kare olduğunu ifade etti. Kağıthane Ofis Park projesinin arsasının Ertekin ve Gençsoy ailelerine ait olduğunu anlatan Egesel, projeyi paylaşım usulü ile yapacaklarını bildirdi.

9 blok köprülerle birbine bağlanacak

* A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 9 adet blok yer alıyor.

* Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar, köprüler ile birbirine bağlanabilecek.

* Projede blokların açıldığı bir avlu yaratılarak, bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, kafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak yaşam alanı olarak hizmet vermesi planlandı.

* Proje 380 ile bin 500 metre kare arasında değişen kiralanabilir ofis kat büyüklüklerine sahip.
Vatan


Geri Dön