30 / 04 / 2024

Ofton İnşaat'tan konut ve şehir otelciliğinde büyüme kararı!

Ofton İnşaat'tan konut ve şehir otelciliğinde büyüme kararı!

Rixos Grubu 'nun dönemsel kiralama hizmeti vererek işleteceği Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty projelerinin yatırımcısı olan ve inşaatı üstlenen iş ortağı Ofton İnşaat, lüks konut ve şehir otelciliğinde büyüyecek...



Ofton İnşaat, lüks konut ve şehir otelciliğinde büyüme kararı aldı

Rixos Grubu 'nun dönemsel kiralama hizmeti vererek işleteceği Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty projelerinin yatırımcısı olan ve inşaatı üstlenen iş ortağı Ofton İnşaat, lüks konut ve şehir otelciliğinde büyüyecek. şžirketin Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, Piyalepaşa 'da kendi arsalarında toplam 30 milyon dolar yatırımla bir ofis ve 4 yıldızlı bir şehir oteli projeleri olduğunu, önümüzdeki dönemde şehir otelciliğinde büyüme hedefleri paralelinde Mardin ve Boğaz 'ı da araştırdıklarını açıkladı.

Kasımpaşa 'da yer alan Piyalepaşa mevkiinde 10 bin metrekare alan üzerinde Next Plaza adında 4-5 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir ofis projesine 1 ay içinde başlamayı planladıklarını söyleyen Altun, “Kasımpaşa 'da 4.5 dönüm arsa üzerinde 220 odalı 4 yıldızlı bir şehir oteline 6 ay içinde başlamayı hedefliyoruz. İşletmesi için uluslararası bir otel zinciriyle önsözleşmeyi imzaladık. Görüşmelerimiz sürüyor. şžehir otelciliğinde büyümek için Mardin ve Boğaz 'ı da araştırıyoruz ” dedi.

şžehir otelciliğinin yanı sıra yeni lüks konut projelerine de başlayacaklarını kaydeden Altun, Ortaköy ve çengelköy 'de lüks konut, Bomonti 'de ise bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini dile getirdi. Altun, şöyle devam etti: “Ortaköy 'de Ermeni kilisesinin karşısında 2-3 ay içinde 15 daireli lüks bir projeye başlamayı planlıyoruz. çengelköy 'de de 30 dönüm arazide konak tarzında 144 daireli yeni bir proje hedefliyoruz. Bomonti 'de ise şu anda parselleri topluyoruz. 4 'er dönümlük 2 parselde kentsel dönüşüm yapılarak şu anda kesin olmamakla beraber yaklaşık 400 daire yapılabilecek. Önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşüm projelerine de odaklanacağız. ”

Kiralanacak rezidanslar artmalı

İstanbul 'da merkezde kiraya verilerek işletilecek rezidans projelerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Altun, “Özellikle Avrupalı, Amerikalı, Rus ve Körfez yatırımcıları, bilhassa kiracısı hazır ticari-ofis projelerine çok büyük ilgi gösteriyor. Yurtdışında yaşayan ancak Türkiye 'de belli dönemler kalan Türkler 'den de talebin yoğun olduğunu görüyoruz. Türkiye 'de artık özelleştirecek bir alan kalmadı, Türkiye bundan elde edilecek sıcak para yerine gayrimenkul sektöründe kiralama ağırlıklı gerçekleştirilecek projelerle yabancılara kiralamalardan kalıcı bir gelir elde etmeye yönelmeli ” diye konuştu.

Rixos Elysium Suites Temmuz sonunda açılıyor

Bomonti 'de yüzde 80 'ini sattıkları 346 rezidanstan oluşan Rixos Elysium Fantastic projesini bu ay sonu teslim edeceklerini söyleyen İsmail Hakkı Altun, büyüklüğü 57-314 metrekare arasında değişen dairelerin metrekare fiyatlarının 4 bin ile 5 bin dolar arasında olduğunu söyledi. Taksim 'deki büyüklüğü 54 m2 ile 193 m2 arasında değişen 91 daireden oluşan Rixos Elysium Suites projesini ise 7 'nci ayın sonunda açacaklarını belirten Altun, inşaatı tamamlanan projenin de yüzde 80 'inin satıldığını, fiyatlarınsa metrekarede 6 bin ile 9 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi.

1-2 yıl içinde GYO kurma düşüncemiz var

Alman, İngiliz, Avrupalı, Kazak ve Rus olmak üzere farklı coğrafyalardan proje bazında ortaklık teklifi geldiğini belirten Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, uygun bir proje olduğunda bu konuya sıcak baktıklarını söyledi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'na (GYO) kurma düşünceleri olduğunu söyleyen Altun, “1-2 yıl içinde start verebiliriz. Enerjiye de ilgimiz var ancak henüz değerlendirebileceğimiz bir proje yok ” dedi.

Fiyapı Anadolu 'daki ilk uydukentinin inşaatına başladı

Fiyapı 'nın, Fi-Yaka markasıyla ilk uydukenti Fi-Yaka Kırıkkale 'nin temeli İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, sanayici ve bürokratların katıldığı bir törenle atıldı. 330 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan uydukent 7 bin konuttan oluşacak. Birinci etabında 2 bin konutun bulunacağı uydukentte gelecek talep üzerine 2 'nci ve 3 'üncü etaplar hayata geçirelecek. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 40 m2 ile 110 m2 arasında daire seçeneklerinin yer alacağı projede daire fiyatları 29 bin liradan başlayacak, en pahalı daire ise 79 bin lira olacak. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, açılışta yaptığı konuşmada, “Yapmış olduğum açıklamalarda Anadolu 'da Fi-Yaka markasıyla uydukentler kurmayı hedeflediğimi ve 29 bin liraya daire satacağımı söylemiştim. Fi-Yaka Kırıkkale 'de, 29 bin liraya daire satarak bu sözümü de yerine getirmiş olacağım ” dedi. Satışa Ekim 2011 'de çıkacak projede satışlara 500 konutun kaba inşaatı, bir bloğun da tamamı bittikten sonra başlanacak. Yani örnek daire yerine örnek blok yapılacak.

Konut talebinde seçim sonrası patlama bekleniyor

Genel seçimlere sayılı günler kalırken emlak sektörü bahar dönemini seçimler nedeniyle durgun geçiriyor. Piyasada taleplerini beklemeye alan ciddi bir müşteri kitlesinin bulunduğunun belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, seçim sonrası sektörde patlama yaşanacağını vurguladı. Emlak hareketlerinin en canlı olduğu dönemin bu yıl seçimlere denk gelmesiyle alım taleplerinin seçim sonrasına ertelendiğini belirten Erilkun, bahar hareketliliğinin geçen yıllara oranla hız kestiğini söyledi. Haziran 'ın ikinci yarısı ile Temmuz 'un ilk 15 günlük diliminde sektörde patlama yaşanacağını ifade eden Erilkun, şöyle devam etti: “Bu dönem hem seçim nedeniyle askıya alınan taleplerin reele dönüşeceği, hem de yaz kampanyalarının hayata geçirileceği bir dönem. ”

Dap Burgu 'nun yüzde 82 'si satıldı

Dap Yapı 'nın Maltepe sahilinde inşa ettiği Adalar manzaralı projesi Dap Burgu 'daki 246 adet rezidans dairenin yüzde 82 'sinin satışı tamamlandı. Lüks otel konforunda dekore edilen ve “oturmadığın dönemde kirala ” modeliyle haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen projede alıcıların dörtte birinin İstanbul veya yurtdışından olduğu belirtiliyor. Kulelerin özel mimarisinden dolayı her katta farklı daire planları ve birbirinden değişken m2 'lerde daireler mevcut bulunuyor. Büyüklükleri 36 m2 ile 103 m2 aralığında değişen dairelerin satışında yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi veya yüzde 30 peşinle 36 aya kadar vadelendirilen Dap, finans sistemiyle ödeme kolaylıkları sunuluyor. 22 katlı simetrik iki kule olarak tasarlanan Dap Burgu, merkezi düşey çekirdeğin etrafında, her katta 6 derecelik açıyla birbirine ters yönde dönerek yükseliyor. 60 metre yüksekliğindeki bina, toplamda 108 derece eğim yapıyor. Dünyada, bu yükseklikte bu denli eğimi yakalayan başka bir örnek yok. Yurtdışındaki gökdelenler genellikle 200 metrenin üzerinde maksimum yüzde 65 eğimi yakalayabiliyor. Proje, 22. katta 108 dereceye ulaşan eğimiyle mimaride eşsiz bir örnek olarak kabul ediliyor. 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmeti verilen rezidansta, sosyal alanlar arasında 4 mevsim açılır kapanır yüzme havuzu, cafe ve restoranlar var.

Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön