30 / 04 / 2024

Öğrenci akbilinde son dakika gelişmesi! İETT öğrenci akbiline yapılan zammı geri çekti mi? 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Öğrenci akbilinde son dakika gelişmesi! İETT öğrenci akbiline yapılan zammı geri çekti mi? 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

İETT öğrenci akbili ücreti ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. 7 Nisan’da alınan kararla İstanbul’da toplum taşımaya yüzde 40 zam yapılmıştı. Bu kararla öğrenci akbil ücretlerine yapılan zam AK Parti ve MHP’nin “ısrar kararıyla” geri çekildi. Ama karışıklık bitmedi. İETT öğrenci akbil ücretler



Artan akaryakıt ücretlerinin ardından İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı. Bu durumdan en çok etkilenenlerin başında ise öğrenciler yer aldı! Zam haberinin ardından pek çok kişi isyan etti. Gelen tepkiler üzerine AK Parti grubu kararın iptali için İBB Meclisi'ne başvuru yaptı.

AK Parti grubu, zamdan öğrencilerin muaf olması ve aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi verildi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Öğrencilere ulaşım zammı iptali kararını tabii ki veto edeceğim" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun veto etmesiyle bu konu rafa kaldırıldı.

Öğrenci akbiline zam sinyali! Öğrenci abonman fiyatları ne kadar? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...ÖĞRENCİ AYLIK ABONMAN ÜCRETİNE YAPILAN ZAM İKİNCİ KEZ MECLİS’E GİTTİ

İmamoğlu’nun veto kararının ardından AK Partili üyeler tarafından konu ikinci kez İBB Meclisi’ne taşındı. Ve  Ak Parti ve MHP grubunun “ısrar kararıyla” öğrencilere yapılan zam geri çekildi ve ücret artırımından muaf tutulmaları Meclis tarafından 23 Mayıs’ta yeniden kabul edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu "Öğrencilerimize yapılan yüzde 40'lık zammın uygulanmaması bunun Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmesi kararını ısrar kararı geçirdik, öğrencilerimize hayırlı olsun" diyerek müjdeli haberi öğrencilere verdi.

Öğrenci akbillerie yapılan yüzde 40 zam kararının geri çekilmesinin üzerinden 7 gün geçmesine rağmen karar hala uygulamaya alınmadı. Konuyla ilgili görüş aldığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa konuyla ilgili olarak zamsız tarifenin Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun onayının ardından hayata geçirileceğini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun müjdesi üzerine yaklaşık 1 milyon öğrenci; İETT Öğrenci akbil zammı iptal mi oldu? Öğrenci aylık akbil fiyatları kaç TL? Akbil ücretleri ne kadar oldu? Güncel akbil fiyatları ne kadar oldu? gibi sorularına yanıt arıyor.


Geri Dön