Ekonomi

‘Öğrenci akbillerine zam’ açıklaması! Zam teklifinin ardından İstanbul Kart ve Mavi Kart fiyatları…

Öğrenci akbillerine zam gelmesi bekleniyor. Akbil fiyatlarına zam gelebilir. Bugün, zam gündemiyle ikinci kez bir araya gelecek UKOME toplantısından önce İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yüzde 50 civarında bir zam beklendiğini vurguladı. Bir önceki ay bir araya gelen UKOME’nin zam talebi, kabul edilmemişti

Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte ulaşıma zam beklentileri oluşmuştu. Bir önceki ay bir araya gelen UKOME’nin zam talebi, kabul edilmemişti. Toplantı öncesi sektör temsilcileriyle bir araya gelen İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Cihan, yüzde 50 civarında bir ücret artışının yapılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda yüzde 50 zammın olması hâlinde öğrenci, tam bilet, öğrenci kartları ve aylık mavi abonman ücretlerinde artış olacak.

İSTANBUL'DA METROBÜS, METRO, OTOBÜS FİYATLARINA ZAM MI GELECEK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ulaşım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Esnaf, her gün zam gelen akaryakıt fiyatlarına dikkati çekerek, artan maliyetler nedeniyle toplu ulaşımda tekerleklerin durma noktasına gelmesinden dert yandı

Söz konusu toplantıda söz alan İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, 2 hafta önce bir zam talebiyle bir araya gelindiğini anımsatarak, talebin UKOME’de reddedildiğini vurguladı. Yeniden bir araya gelindiğini, esnafla birlikte konuştuklarını aktaran Cihan, esnafın yüzde 50 civarında bir ücret artışının yapılması talebinin olduğunu söyleyerek, bunun olmaması durumunda ulaşım sisteminin hem esnaf tarafında hem de İBB işletmeleri tarafında devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. 

Bu hesaplamayı yaparken akaryakıt artışını, asgari ücreti ve enflasyonu yansıtarak bir hesaplama yöntemiyle belirlendiği bilgisini paylaşan Cihan, bu hesaplamayla şu anda yüzde 57 civarında bir ücret artışına ihtiyaç olunduğunu anlatarak, yüzde 50 civarında bir önerinin UKOME’ye getirileceğini açıkladı. 

ULAŞIMA ZAM GELİRSE YENİ ÜCRETLER NASIL OLACAK?

Düzenlenen ilk UKOME toplantısında İBB tarafından yüzde 50 zam talep edilmişti.

Bugün yapılacak toplantıda yüzde 50 zammın onaylanması durumunda öğrenci, tam bilet, öğrenci kartları ve aylık mavi abonman ücretleri şu şekilde olacak:

İstanbul Kart Sosyal: 5,88 Türk lirası
İstanbul Kart Öğrenci: 4 Türk lirası
İstanbul Kart Tam: 8,22 Türk lirası
Mavi Kart sosyal: 400 Türk lirası
Mavi Kart öğrenci: 117 Türk lirası
Mavi Kart tam: 645 Türk lirası

İETT'den öğrenci akbili fiyatlarına zam sürprizi! Belediyenin zam teklifi sonrası işte son akbil fiyatları

İBB, İETT'nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi