03 / 05 / 2024

Öğrenci başı 300 TL yardım! Ödemeler başladı

Öğrenci başı 300 TL yardım! Ödemeler başladı

Ankara sınırları içinde yaşayan 180 bin öğrenciye bugün kişi başı 300 TL olmak karşılıksız kırtasiye yardımı Yapılacak. Ödemeler bugün başlıyor.



Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 Eğitim öğretim yılının açılış tarihi olarak 12 Eylül'ü duyurmuştu. Yaz tatili geride kalırken anne ve babalar Türkiye'nin dört bir yanında çocuklarını okul dönemine hazırlamaya çalışıyor. Ancak ekonomik durumu pek de iyi olmayacan aileler özellikle de birden çok çocuğu olan aileler okul açılış döneminde oldukça zorlanıyor.

Belediyelerden ücretsiz okul yardımları gelmeye başladı

Çeşitli markalar okul dönemine yönelik kırtasiye okul öğrenci ihtiyaçları için yaptıkları indirimlerle ailelere destek olmaya çalışırken birçok belediyeden de kendi sınırları içindeki çok çocuklu ailelere yardım paketleri hazınlanmaya başladı. Belediyeler ihtiyaç sahipleri arasında çok çocuklu olanlara ve gelir düzeyi düşük ailelere öncelik veriyor. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi de binlerce çocuğa eğitim desteği vereceğini duyurmuştu. O gün geldi çattı. Kişi başı, yani öğrenci başı 300 TL olan yardımlar 5 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren dağıtılmaya başlıyor.

Öğrenci başı 300 TL yardım! Ödemeler başladı

Evet yanlış duymadınız.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi öğrenci başına 300 TL olmak üzere yaklaşık 180 bin okul çocuğuna destek olmak üzere harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda yapacağı öğrenci desteklerinin 54 milyon 45 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. Peki bu yardımlar Ankara ili içindeki tüm ihtiyaç sahibi öğrenciler için yeterli olacak mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 300 TL'lik öğrenci yardımını genişletip genişletmeyeceği ise merak konusu...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön