19 / 05 / 2024

Öğrenciler bu bursu kaçırmayın! Çok az zaman kaldı

Öğrenciler bu bursu kaçırmayın! Çok az zaman kaldı

Ülke genelinde artan ekonomik sıkıntı en çok da öğrencileri vuruyor. Öğrenciler ailelerine yük olmamak adına çeşitli yerlerden burs almaya çalışıyor…



Burs arayan öğrencilere bir fırsat daha geldi. İstanbul Sanayi Odası Vaktı, 1994 senesinden itibaren kesintisiz olarak verdiği öğrenci burslarına bu sene de devam ediyor. Vakfın burs süresi hazırlık sınıfından başlayarak öğrencinin eğitim gördüğü fakülteden mezuniyetine kadar devam ediyor.

1 Eylül’de başlayacak olan burs başvuru sürecinde, İSOV’dan burs kazanmak isteyen öğrenciler www.isov.org.tr ve mobil uygulama olan İSOV burs mobil üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Başvurular ne zaman kadar devam edecek?

Karşılıksız burs özelliği taşıyan İSOV bursu için başvuru süresi ise 30 Eylül'de son bulacak.

Aktarılan bilgiye göre, İSOV bursundan faydalanmak isteyen aday öğrencilerin TC vatandaşı olması şartı var. Ayrıca öğrencinin öğrenimini tamamlayabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olması ve belirlenen kriterler çerçevesinde akademik ve sosyal yetkinlik açılarından başarılı olması gerekiyor.

Öğrenciler bu bursu kaçırmayın! Çok az zaman kaldı

Bursiyer adayı öğrencilerin, İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde yer alan devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 ÖSYM burslu olarak tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olması gerekiyor.

Gelen başvurular arasından "Burs Genel Şartları" çerçevesinde asil ve yedek bursiyer adayları seçildikten sonra, Burs Komisyonu üyeleri ile yüz yüze gerçekleşecek mülakatı başarılı tamamlayan adaylar bursiyer olmaya hak kazanacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön