28 / 04 / 2024

Öğrenciler dikkat acilen bakın! Aylık 20 bin TL destek ödemesi yapılacak! YÖK resmen açıkladı!

Öğrenciler dikkat acilen bakın! Aylık 20 bin TL destek ödemesi yapılacak! YÖK resmen açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi kapsamında 100 doktora öğrencisi araştırma görevlisi için destek sağlanacak. Bu destek ile öğrencilere yurt dışında tez konuları üzerine araştırma yapabilmeleri için kişi başına aylık 20 bin TL'ye kadar bütçe ayrılacak.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora öğrencileri ve araştırmacıların dünya genelinde seçkin üniversitelerde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla "Uluslararası Araştırmacı Projeleri"ni hayata geçirdi. Bu kapsamda "Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi" ile üniversitelerdeki araştırma görevlisi kadrosundaki 100 doktora öğrencisi, tez konuları hakkında yurt dışında araştırma yapmak için desteklenecek.

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; YÖK, doktora öğrencilerine tez konularıyla ilgili olarak fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında yurt dışında araştırma yapma imkanı sağlayacak. Öğrenciler, görevlendirildikleri ülkelerde 1 aydan 3 aya kadar araştırma yapabilecekler ve aylık 20 bin TL'ye kadar destek alabilecekler. Ayrıca, ulaşım desteği olarak da 10 bin TL verilecek.

 Öğrenciler dikkat acilen bakın! Aylık 20 bin TL destek ödemesi yapılacak! YÖK resmen açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, temel bilimlerde lisansüstü nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesinin Türkiye'nin küresel bilim ve teknoloji yarışında varlık göstermesinin önemli bir koşulu olduğunu belirtti. Özvar, üniversitelerin kadro, kaynak ve altyapıları ile yeni yetişen bilim insanı adaylarına güçlü üniversite programları ve araştırma bursları desteği sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

YÖK'ün destek programlarından biri olan "Genç Beyinler Projesi", bu yıl hayata geçirilecek ve üniversitelerde araştırma görevlisi olarak doktora eğitimine devam eden genç bilim insanı adaylarının desteklenmesi sağlanacak. Önümüzdeki yıl da diğer bilim alanlarında benzer bilimsel araştırmaları destekleme programlarının yaygınlaştırılacağı açıklandı.

İşte başvuru ayrıntılar...


Geri Dön