02 / 05 / 2024

Öğrenciler emlak vergisi öder mi?

Öğrenciler emlak vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ile ilgili en çok merak edilen hususların başında muafiyetlikler bulunuyor. İşte onlardan biri: Öğrenciler emlak vergisi öder mi?



Öğrenciler emlak vergisi öder mi?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu vergilerden olan emlak vergisinin ilk taksit dönemi başladı. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ile ilgili en çok merak edilen hususların başında muafiyetlikler bulunuyor.


Emlak vergisinden kimler muaf tutuluyor? Emlak vergisi ödememek için hangi şartlar aranıyor? Tek bir meskene sahip öğrenciler emlak vergisi öder mi?


Emlak vergisinden muaf olunabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Bu şartların en başında ise brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip olma şartı yer alıyor.


Yukarıda belirtilen şartı yerine getiren; emekliler, özürlüler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, hiçbir geliri olmayan işsizler ve ev hanımları bu vergiden muaf tutuluyor.


Öğrenci emlak vergisi muafiyeti..

Emlak vergisi muafiyet şartlarına baktığımızda öğrenciler; hiçbir geliri olmayan vatandaşlar kategorisine giriyor. Bu nedenle 200 metrekarelik tek mesken koşulunu taşıyan öğrenciler de emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayanların, 31 Mayıs'a kadar vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek.


Ödemeler bilindiği üzere, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak belediyenin "E-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde ödeme internet üzerinde de yapılabiliyor.


Emlak vergisi kira gelir vergisinden düşülür mü?


Geri Dön