26 / 10 / 2024

Öğrenciler geldi, memurlar atandı, kiralar fırladı! 1+1'ler bile 22 bin TL oldu!

Öğrenciler geldi, memurlar atandı, kiralar fırladı! 1+1'ler bile 22 bin TL oldu!

Alanya'da uzun zamandır durağan bir seyir izleyen kira bedelleri öğrencilerin gelmesi ve memur atamalarının yapılmasıyla resmen uçuşa geçti. İşte Alanya'daki kira bedelleri...




Eylül ayının gelmesiyle beraber, üniversite öğrencileri okullarının olduğu illere gitmeye başladı. Öğrencileri ağırlayan yerlerden biri de Alanya oldu. Öğrencilerin yanı sıra atanan memurların da şehre gelmesiyle beraber konut piyasası hareketlendi. 

Yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı Alanya'da yaşayan vatandaşları da olumsuz etkiliyor. Konut sahipleri de enflasyon sebebiyle kira zamlarını artırmaya başladı. 

Özellikle de başka illerden gelen vatandaşların ilk tercihi olan eşyalı konutlarda kira bedelleri giderek yükseldi. 

Öğrenciler geldi, memurlar atandı, kiralar fırladı! 1+1 ler bile 22 bin TL oldu!

1+1'LERİN KİRALARI 29 BİN TL'Yİ AŞTI

Alanya Postası'ndan Fatma Bedia Uyar'ın haberine göre; Alanya'da özellikle öğrencilerin tercih ettiği 1+1 konutların kira bedelleri geçtiğimiz ay 9 bin TL idi. Okulların açılmasıyla beraber 1+1 eşyalı evlerin kiraları en düşük 11 bin TL'yi gördü. En uygun kira bedeli olan 1+1 evler Kadıpaşa Mahallesi'nde bulunuyor. 

En pahalı 1+1 evler ise geçen ay 22 bin TL ile Saray Mahallesinde yer alıyordu. Bu ay en pahalı 2+1 evler 29 bin TL'den başlayan kiralar ile Güllerpınarı Mahallesinde bulunuyor. 

Öğrenciler geldi, memurlar atandı, kiralar fırladı! 1+1 ler bile 22 bin TL oldu!

2+1 EVLERİN KİRALARI 35 BİN TL'YE YÜKSELDİ 

Alanya'da, genellikle ailelerin ve memurların talep gösterdiği 2 oda 1 salon evlerin kiraları Eylül'de 12 bin 500 TL'den başlıyordu. Şu anda en uygun 2 oda 1 salon evlerin kiraları 14 bin TL'den başlıyor ve bu evler Mahmutlar Mahallesinde yer alıyor. 

Geçtiğimiz ay en pahalı 2+1 evler de 30 bin TL ile Kestel Mahallesinde bulunuyordu. Bu ay ise en pahalı 2+1'ler 35 bin TL kira bedeli ile Kargıcak Mahallesinde yer alıyor. 

Öğrenciler geldi, memurlar atandı, kiralar fırladı! 1+1 ler bile 22 bin TL oldu!

4+1 EV FİYATLARI EN UCUZ NEREDE? 

Aktarılan detaylara göre, Alanya'da geniş ve büyük ailelerin tercih ettiği 3+1 evler geçtiğimiz ay 17 bin TL'den kiralanıyordu. Bu ay en uygun fiyatlı kiralık evler 18 bin TL ile Sugözü Mahallesinde yer alıyor. 

Alanya'nın en pahalı 3+1 evleri Eylül'de 38 bin TL kira bedeli ile ilanlarlaydı. Bu ay en pahalı 4+1 kiralık evler, 40 bin TL bedelle Kestel'de yer alıyor. 

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracılar dikkat! Bir ay süreniz var!

3 milyon TL'nin konut kredisi ödemesi ne kadar oldu?

Maslak'taki 5 plaza 15 milyar 530 milyon TL'ye satılıyor! Gökdelenler semtinde flaş gelişme!


Geri Dön