28 / 04 / 2024

Öğrencilere asgari ücret tutarında burs imkanı! İşte detaylar!

Öğrencilere asgari ücret tutarında burs imkanı! İşte detaylar!

Öğrencilere yeni burs imkanı. Asgari ücret tutarında burs öğrencilere verilecek. İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRET TUTARINDA BURS İMKANI!

ÖSYM, Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu öğrenciler için yayınladı. Üniversite tercihi yapacak olan öğrenci adaylara İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda farklı üniversite ve bölümler ile ilgili bilgi alma fırsatı sunuldu. Fuara katılan tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri sınavda başarılı olan öğrencilere, aylık asgari ücret tutarında karşılıksız burs vereceğini açıkladı. Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi dahilinde, üniversite sınavında ilk 20 bine giren ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçip bölüme giren öğrenciler, aylık 5 bin 500 TL burs alacak. Kriterlere uygun olmaları durumunda Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu bursu alacak.

Sektörün mühendis ihtiyacını karşılamak için 2019 yılında başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” burs projesi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği koordinasyonunda bir araya gelen 11 İhracatçı Birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından yürütülüyor. Tercihim Tekstil Mühendisliği projesi ile öğrencilere eğitimleri sırasında uygulamalı staj olanağı sunuluyor ve mezun oldukları zaman da işe yerleşmelerinde yardımcı olunuyor.

20 BİNE GİREN ÖĞRENCİLERE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA BURS

Proje kapsamında, üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrenciler bu burstan faydalanabilecek. Bu kriterlere uyan ve ilk 20 bine giren öğrencilere aylık olarak asgari ücret tutarında burs sağlanacak. İlk 20 ile 50 bin arasına giren öğrenciler, asgari ücretin yüzde 70’i ve 50 ile 80 bin arasındakiler ise asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs almaya hak kazanır. Proje kapsamında herhangi bir sayı sınırı olmadan kriterleri sağlayan tüm öğrenciler, üniversitelerin hazırlık bölümleri de dahil olmak üzere lisans eğitimleri süresince bu burstan yararlanıyor.

Benzin ne kadar oldu? 24 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 24 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

İki asgari ücret ödenecek! Her ay hesaplarda! İşte detaylar!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 24 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön