20 / 05 / 2024

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Depremde etkilenen şehir ve ilçelerden bir bölümü öğretmenler için Üçüncü Hizmet Bölgesi şeklinde güncellendi. İşte ayrıntılar...



Diğer taraftan öğretmenler dört gözle deprem bölgesi için atama sonuçlarını bekliyordu. Dün yapılan bir açıklama ile, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden ağır derecede etkilenen şehirlerde görevde bulunan öğretmenlerden, belirlenen 22 şehirdeki eğitim kurumu için yer değişikliği isteği yapanların atama sonuçlarının açıklandığı belirtildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son dakika açıklamasında; yer değişikliği talep eden öğretmenlerin İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olacak şekilde 22 kentteki eğitim kurumlarına atamalarının yapıldığı ifade edildi. 

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan  kadrolu öğretmenlerin, 2023 yılı şehir için isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin de bir açıklama geldi. 

Buna göre, başvuruların 13-17 Temmuz tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacağı ve atamaların da  20 Temmuz tarihinde valilikler tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. 

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız, öğretmen atamasında gerekli adımların atılacağını taahhüt etti. Bu yıl yine bir atama takvimi oluşacak" diyerek, yeni eğitim öğretim yılında bahar dönemi öncesi öğretmen ataması gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Bakan Tekin, deprem bölgesine yeni atanan öğretmenlerin barınma sorununa ilişkin de konuştu ve  İç İşleri Bakanlığı'nın AFAD üzerinden öğretmen konaklama taleplerinin tamamını karşılayacaklarına dair söz verdiğini açıkladı. Tekin, söz konusu açıklamasında "İç İşleri Bakanlığımız ilk etapta 9 bin civarında konteyner sağlayacağını taahhüt etti. Bölgede çalışacak öğretmenlerimizin bu sorunu da böylece çözmüş olduk" ifadelerine yer verdi. 

Gram altın yıl sonunda tam 2 bin TL olacak! Uzmanlar tek tek açıkladı: Altın, dolar, borsa yükselecek mi? 

Bursluluk ödemelerine zam geldi mi? İlkokul, ortaokul İOKBS bursu ne kadar oldu?

Altında hareketlilik başladı! Gram altın yükseliyor! 12 Temmuz Çarşamba canlı altın fiyatları


Geri Dön