27 / 04 / 2024

ÖİB'den 2 ilde 3 gayrimenkul satışına onay!

ÖİB'den 2 ilde 3 gayrimenkul satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da yer alan 2 gayrimenkulün ve Erzurum'da yer alan 1 gayrimenkulün satışı için onay verdi.



 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da 2 ve Erzurum'da 1 taşınmazın devrine onay verdi. Konuyla ilgili kararlar bugünkü 31158 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre,  Ankara  Gölbaşı'nda yer alan gayrimenkulün pazarlık usulüyle yapılan satış ihalesi sonucunda, 960 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Faruk Aktarli'ye satılmasına karar verildi.

Ankara Gölbaşı'nda yer alan bir başka gayrimenkulün de yine satış ihalesinde 970 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Faruk Aktarli'ye devri onaylandı.

Aktarli'nin idare aleyhine açtığı davalar sebebiyle bu kişinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi halinde, teminatı irat kaydedilerek ihale iptal edilecek. Bu durumda ikinci en yüksek teklifi veren kişi veya kuruluşlarla sözleşme imzalanmayacak.

Diğer bir yandan, Erzurum Oltu'da yer alan taşınmazın da 1 milyon 300 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Özkar Petrol Ürünleri İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satılmasına karar verildi.

Karar için tıklayın


Geri Dön