28 / 04 / 2024

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Ender Çikolata’nın eski sahibi Okan Kemal Kitapçı ile eski eşi Jülide Dinç, arasında villa krizi yaşanıyor. Jülide Dinç Tarabya'daki villanın yüzde 50'sinin kendisine ait olduğunu öne sürerek Kitapçı'ya dava açtı. 



Tüm Restorantlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Üyesi, Ender Çikolata’nın eski sahibi Okan Kemal Kitapçı ile Jülide Dinç, 16 sene evli kaldıktan sonra 2016’da boşandı. Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; eski eşler, boşanma davası sonrasında yeniden mahkemelik oldu. Jülide Dinç, yüzde 50’si kendisine ait olan Tarabya’daki villayı haksız yere işgal ettiğini öne sürerek Okan Kemal Kitapçı’ya ecrimisil (haksız işgal tazminatı) davası açtı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre, Okan Kemal Kitapçı eski eşinin kullanım alanını da işgal edince Jülide Dinç ihtarname gönderdi. Fakat Okan Kemal Kitapçı kendisine gönderilen ihtarnamelere rağmen haksız kullanımı bitirmediği gibi eski eşine bu kullanım karşılığında ecrimisil bedeli de ödemedi. Dava dilekçesinde, “Davalı, ihtarnamelere rağmen herhangi bir ecrimisil bedeli yapmadığı gibi haksız işgale devam etmiştir. Davalı, söz konusu taşınmazda müvekkilin hissesi olan kısmı da haksız olarak işgal etmiştir. Davalının konuta haksız müdahalesinin önlenmesi ile haksız işgal tazminatına hükmedilmesini talep ediyoruz” denildi.İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre, Okan Kemal Kitapçı eski eşinin kullanım alanını da işgal edince Jülide Dinç ihtarname gönderdi. Ancak Okan Kemal Kitapçı kendisine gönderilen ihtarnamelere rağmen haksız kullanımı sonlandırmadığı gibi eski eşine bu kullanım karşılığında ecrimisil bedeli de ödemedi. Dava dilekçesinde, “Davalı, ihtarnamelere rağmen herhangi bir ecrimisil bedeli yapmadığı gibi haksız işgale devam etmiştir. Davalı, söz konusu taşınmazda müvekkilin hissesi olan kısmı da haksız olarak işgal etmiştir. Davalının konuta haksız müdahalesinin önlenmesi ile haksız işgal tazminatına hükmedilmesini talep ediyoruz” denildi.

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Davanın reddi talep edildi 

Davaya yanıt veren Okan Kemal Kitapçı ise eski eşiyle boşandıktan sonra davaya konu olan villayı hiçbir şekilde kullanmadığını söyleyerek davanın reddini talep etti. Davanın son duruşmasında tanık olarak dinlenen Jülide Dinç’in komşusu Sezgin Kayhan, “Davaya konu villa 3 ya da 4 katlıdır. Üst katında Okan Kemal Kitapçı oturuyor. Zemin katı işyeri olarak Jülide hanım kullanıyor. Davalı, şu anda söz konusu villada oturuyor. Ben davalıyı en son 3-4 ay önce gördüm” dedi. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.  Diğer yandan Jülide Dinç 2012 senesinde Okan Kemal Kitapçı’ya boşanma davası açmıştı. Boşanma davası devam ederken 2013 senesinde mahkemeye başvuran Okan Kemal Kitapçı, eşinin Tarabya’daki villanın alt katında fotoğrafçılık şirketi işlettiğini söyleyerek tahliye etmesini talep etti. 

Burcu Güneş ve üvey annesi arasındaki tapu krizi büyüyor!


Geri Dön