14 / 05 / 2024

Okan Üniversitesi Tuzla'da diş hastanesi açacak!

Okan Üniversitesi Tuzla'da diş hastanesi açacak!

Yaklaşık 18 yıldır yüksek öğretim hizmeti veren Okan Üniversitesi, Eylül ayında Tuzla’da bir diş hastanesinin açılışını yapacak. Üniversite Başkanı Okan, hastanenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu söyledi.



Son 3 yılda sağlık alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapan Okan Üniversitesi 2016 yılının Kasım ayında 50 bin metrekare kapalı alana sahip Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni açtı. 


Yeni hastane Eylül'de açılacak

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan yeni hastanenin müjdesini verdi.Tuzla'da yeni bir diş hastanesi açacaklarını belirten Okan, "700 metrekarelik alana kurulu Hastane Simülasyon Merkezimiz de var. 2014’te ise Mecidiyeköy’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni açmıştık" dedi.


Okan Üniversitesi'nin Tuzla'daki hastanesinde 250 yatak kapasitesi, 10 ameliyathane, 47 erişkin yoğun bakım ünitesi, IVF ünitesi, invaziv radyoloji ünitesi, poliklinikler ve klinikler yer alıyor.


Yeni açılacak diş hastanesinin son teknoloji alt yapıya sahip olduğunu, 8 bin metrekare kapalı alanda 107 ünite ile hizmet vereceğini ifade eden  Üniversite başkanı Okan, "Okan Üniversitesi, hastaneleri ile öğrencilerine pratik sağlarken, mezunlarına da iş imkânı sunuyor. Hastanede 500 çalışanımız var ve bunların 70’i bizim üniversitelerimizden mezun" dedi.


Miami'de hastane

Bekir Okan Tuzla'daki diş hastanenin yanısıra Miami'de de bir hastane açacaklarını söyledi. Okan, "Bu hastanelerimizi önce tam anlamıyla oturtmak istiyoruz. Ondan sonra yeni bir hastane açmayı düşüneceğiz. Miami’de bir üniversitemiz var. Belki orada da bir hastane açabiliriz" dedi. 


Hürriyet 



Geri Dön