28 / 04 / 2024

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hasta­nesi yeniden yapılıyor!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hasta­nesi yeniden yapılıyor!

OKMEYDANI Eğitim ve Araştırma Hasta­nesi, İstanbul'u muhtemel bir depreme ha­zırlayabilmek amacıyla oluşturulan İstan­bul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor...



OKMEYDANI Eğitim ve Araştırma Hasta­nesi, İstanbul'u muhtemel bir depreme ha­zırlayabilmek amacıyla oluşturulan İstan­bul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Sismik izolasyon teknolojisi ile yapılacak bin 99 yataklı yeni hastanenin inşaatı başlıyor. Projenin ilk fazının 2016 Aralık ayında tamamlanması öngörülüyor. Bu faz bittiğinde mevcut hastanenin tüm fonksiyonları karşılanabilinecek.


Hastanenin yeniden yapım finansma­nı için geçtiğimiz yıl Hazine Müsteşarlığı ile İslam Kalkınma Bankası arasında 158 milyon 930 bin Avro tutarında kredi anlaşması imzalanmıştı. İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanan bu kredi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeniden yapımında kullanılacak. 


Okmeydanı E.A.H, Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olacak. Genel hizmet hastanesi olarak plan­lanan yeni hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta yatağı tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatırılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.


Mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olarak planlanıyor. Acil durumlarda ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla mevcutta bin 300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak.


İstanbul Ajansı


Geri Dön